Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z kompem i monitorami

26 Lut 2007 19:00 831 3
  • Poziom 14  
    Czesc , moze tutaj ktos mi pomoze bo pierwszy raz spotkalem sie z takim przypadkiem . Moja siostra posiada komputer o nastepujacych parametrach :
    1.Procesor AMD Duron 1300mhz (morgan)
    2.Płyta główna ECS K7VZA ver.3.0
    3.256 SDR 133mhz (2x po 128)
    3.Zasilacz Codegen 300W ok.6 lat :)
    4.GeForce MX-4000 64mb 128bit (Noname)
    5.Dysk twardy Maxtor 20gb

    Do komputera byl podpiety uzywany monitor Geteway i po jakims czasie zrobil sie czarny obraz po czym monitor sie spalil , kupilem nowy monitor iiyama crt 15' po pierwszym dniu uzytkowania obraz na monitorze zaczol sie trzasc po czym cos strzelilo monitor zgasl zdazylem wylaczyc go szybko z gniazdka i skonczylo sie na tym ze monitor stracil kolory ale dziala , wyslalem monitor na gwarancji do serwisu no ale zeby siostra nie zostala bez monitora podpiolem poprzez tv out telewizor 15' no i po 1h pracy obraz zaczol sie trzasc tak jak w poprzednim monitorze wolalem dluzej nie czekac i odrazu go odpiolem . No i chce was sie spytac czego to moze byc wina bo to chyba nie przypadek ze 1 monitor splonol a pozasotale 2 prawie splonely. Czego to moze byc przyczyna . Z gory wielkie dzieki i Pozdrawiam
  • Poziom 39  
    A jak podłączasz te monitory do zasilania - z tego samego punktu czy moze z innego gniazda ( może fazy !!!!)
    Pozdr.J.
  • Poziom 14  
    monitory podpinam do listy gdzie sa podpiete inne rzcze jak glosniki itp , podpinalem rowniez monitor do osobnego gniazdka w scianie i to samo
  • Poziom 23  
    moze masz karte graf. padnieta, jakies przebicie ... Sprubuj wsadzic inna i zobacz czy problem sie powtorzy, alebo ta karte wsadz do innego.