Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    norbikk
    Level 15  
    Witam
    Jestem posiadaczem wózka widlowego LInde model H16 z 2002 roku
    Wozek kupilem jako uzywany
    po 3 miesieczej eksploatacj wozek mi sie popsul
    Usterka polega na tym ze nie moge go zapalic i miga na konsoli kontrolka od elektroniki
    Jezeli recznie przytrzymam mu przepustnicce moge go zapalic jednak puszczenie jej powoduje natychmiastowe zgaszenie
    Silownik od przepustnicy wogle nie ciagnie nie probuje nawet potrzymywac gazu
    Podobnie nie jest mozliwa jazda pomimo recznego dodawania gazu wozek nie reaguje na pedal jazdy
    Usterka ta poprzedzona byla parokrotym zgasnieciem wozka w czasie pracy i chyba zwiazana byla z niska temperatura
    Prosze o jakas porade gdzie szukac probklemu
    norbikk
    Level 15  
    z doswiadczenia wiem ze tak proste rozwiazanie nie bedzie
    Czy te silowniki sie czesto psuja??
    pedal jazdy w linde to steruje iloscia przeplywajacego oleju mechanicznie

Kierunek jazdy wybiera sie w moim modelu przelacznikiem
    hommer
    Level 11  
    Witam. uszkodzeniu ulegl sterownik. Uklad mikroprocesorowy z pamiecia eprom. Raczej nie naprawialny :(
    W tej chwili sam wlacze z takim sterownikiem.
    DarekBytom
    Level 18  
    Witam .
    Jaki jest typ przekazania napędu w tym wózku - czy jest to hydrostat czy hydrokinetyk ( Wandler+automatyczna skrzynia) . Jeśli posiadasz napęd hydrostatyczny (silnik spalinowy > pompa hydrauliczna > 2X silniki hydrauliczne przy kołach ) to najprawdopodobniej możesz mieć uszkodzony sterownik elektroniczny . Możesz jeszcze posprawdzać potencjometry - pedału gazu , otwarcia przepustnicy , ewentualnie krańcówki - może któreś z nich odmówiło pracy . Jednak w przypadku wymiany potencjometrów wymagane będzie jeszcze nauczenie wartości parametrów układu sterującego . A w tym przypadku niestety pozostaje serwis Linde. Wiem bo miałem podobny problem z hydrostatem Jungheinrich TFG 20s dopiero serwisant podpiął się z laptopem i zaprogramował poprawne wartości w sterowniku wózka.
    vova3
    Level 11  
    Nie sadze by elektronika
    wyczysc reduktor z dwóch stron i trzeba wymien zaworek uszczelke+membranę i potem w mieszaczu
    sadze, ze bedzie OK
    norbikk
    Level 15  
    Witam
    Jednak byla to wina elektroniki komputerek wymieniony i wszytko ok
    zamykam temat