Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    adam'sti
    Level 2  
    do seata leona jaki alarm! znajomy zakladal alarm firmy SEO - moze wiecie co to takiego. jeszcze jedno pytanko czy cicha praca silownika to dobry silownik czy dobrze wygluszone drzwi? jakie silowniki polecacie.dzieki za odp.adam'sti
    Gate
    Level 23  
    Ciche siłowniki to zazwyczaj pneumatyczne, siłowniki elektryczne charakteryzują się stuknięciem przy zamykaniu. Te pierwsze raczej nie są sprzedawane ponieważ wymagają sprężarki i prowadzenia instalacji w postaci cienkich rurek, w któwych jest sprężone powietrze. Jestem zdania, że alarm potrafi odstraszyć tylko drobnych złodziejaszków np. radyjek samochodowych - i to niewielu. Być może zastosowanie wiele zabezpieczeń pomoże uchronić auto przed kradzieżą, chociaż słyszałem o takich co na lawetę ładują i wio.
    mario
    Level 15  
    Jeżeli skok siłownika jest dopasowany do skoku zamka to jest cichy bo nie wali w zamek.
    Mera robi siłowniki o kilku różnych skokach. Jest stuk ale bardzo cichy.
    Hrabol
    Level 25  
    mario ma racje ja w seicento mam orginalne fiatowskie silowniki i nie ma takiego stuku jak przy tych co mozna do kazdego auta kupic alarm proponuje jakis bardziej znany zebys sie nie nadzial jak ja kiedys firma sie nazywala LEXUS z warszawy a alarmy sie palily i bylo trzeba placic 50zl za naprawe a wina byla po stronie producenta w srodku byl ukalda na max Vcc 15V tylko sie... teraz zakaldam alrmy LAMPARTA i PROXIMA www.proxima.pl zobacz sobie ich stronke fajne rzeczy maja
    bebefirst
    Level 16  
    Jesli jest to nowy Leon i sam będziesz zakładał alarm , to znowu napiszesz pościk ;-)
    Pozdr.
    adam'sti
    Level 2  
    Masz racje zapomnialem dodac ze to nowy Leon. Aaaa "poscik" co to takiego?!
    wojtas
    Level 15  
    Gate: wszystko zalezy od uzytych czujnikow i zabezpieczen... Mozna samochod tak zabezpieczyc, by byl trudny do "polkniecia" przez zlodzieji (czujniki przechylu, czujniki mikrofalowe itp.). Ja polecam alarmy firmy Stemro System (Skorpion) i jesli o tansze chodzi to AMT sa tez niezle.
    ketrab_81
    Level 11  
    moze ta odpowiedz jest troche po czasie ale na seo napewno sie nie nadziejesz jest jedna z lepszych firm na polskim rynku (i do tego polska a dokladnie z bialegostoku) o czym swiadczy stosowana w tych alarmach aktywna blokada z czym sie nie spotkalem w innych alarmach
    jedyna wada tych alarmow jest model pilota jedno przyciskowy w modelu concerto
    i jako pierwsza wprowadza na rynek alarm bez obslugowy (czyli nosisz karte gdzies przy sobie a reszta ciebie nie interesuje) dziala to do 2 m od samochodu
    dyziogd
    Level 12  
    Nie jest moim zamiarem reklama-ale mam w samochodzie immobilizer "seo" i działa od 6 lat bez żadnej awari.w następnym autku też założe "seo".