Witam szanowne grono
Przeglądnąłem na tym forum wszystkie wątki dotyczące kuchenek mikrofalowych Panasonica i nie znalazłem tam odpowiedzi na mój problem. W wygląda on tak:
Mam mikorfale model NN-F661W, wszystko w kuchence działa oprócz mikrofal.
Udało mi się znaleźć manual do NN-K652, ale w mojej kuchence całkiem inaczej jest rozwiązana część wysokiego napięcia. Zamiast jednego kondensatora (zintegrowanego z rezystorem) są dwa kondensatory oraz osobny rezystor. Na elementach nie ma podanych wartości, są tylko numery katalogowe, a tych google nie znajduje.
Pomierzyłem wartości następujących elementów:
rezystor R701 (model 107M) - nieskończony opór,
kondensator C704 (model WHU822J 3kV) - 8,18 nF
kondensator C705 (model WHU822J 3kV) - 8,19 nF
dioda D701 i D702 (model UX-C2B) - nieskończony opór w obie strony,
Czy ktoś wie jakie powinny być prawidłowe wartości tych elementów? I ewentualnie gdzie można kupić zamienniki?
Zrobiłem sprawdzenie magnetronu (2M236-M42)i wygląda, że jest w porządku. Transformator wysokiego napięcia ma 230 V na uzwojeniu pierwotnym.
Oto fragment schematu mojej kuchenki:
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
JacWeg
Przeglądnąłem na tym forum wszystkie wątki dotyczące kuchenek mikrofalowych Panasonica i nie znalazłem tam odpowiedzi na mój problem. W wygląda on tak:
Mam mikorfale model NN-F661W, wszystko w kuchence działa oprócz mikrofal.
Udało mi się znaleźć manual do NN-K652, ale w mojej kuchence całkiem inaczej jest rozwiązana część wysokiego napięcia. Zamiast jednego kondensatora (zintegrowanego z rezystorem) są dwa kondensatory oraz osobny rezystor. Na elementach nie ma podanych wartości, są tylko numery katalogowe, a tych google nie znajduje.
Pomierzyłem wartości następujących elementów:
rezystor R701 (model 107M) - nieskończony opór,
kondensator C704 (model WHU822J 3kV) - 8,18 nF
kondensator C705 (model WHU822J 3kV) - 8,19 nF
dioda D701 i D702 (model UX-C2B) - nieskończony opór w obie strony,
Czy ktoś wie jakie powinny być prawidłowe wartości tych elementów? I ewentualnie gdzie można kupić zamienniki?
Zrobiłem sprawdzenie magnetronu (2M236-M42)i wygląda, że jest w porządku. Transformator wysokiego napięcia ma 230 V na uzwojeniu pierwotnym.
Oto fragment schematu mojej kuchenki:
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
JacWeg