Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

skoda fabia 2002r 14mpi problem ze wspomaganiem koyo

sławek-mu 11 Mar 2007 15:42 3805 6
  • #1 11 Mar 2007 15:42
    sławek-mu
    Poziom 12  

    jak w temacie wspomaganie w skodzie nie działa sprawdziłem :\
    -zasilanie na stałe ok
    - po załączeniu stacyjki ok
    - can ok 2,5 v obie linki
    - czujnik skrętu 4 przewodowy zewnetrzne zasilanie wewnetrzne sygnał podłanczałem oscyloskop i sygnał ok
    - podłączyłem się spd firmy auto com i wyswietliło mi błąd sterownika
    -odłączyłem czujnik skrenty pokazało że odłączony
    a cha sprawdzałem wszystko przez cana
    ludzie pomóżcie bo już nawet pompe podmieniłem i nic

  • #2 11 Mar 2007 17:46
    paczek22
    Poziom 13  

    Sterownik w skodzie jest w pompie i często pada jak podmieniłeś skasuj błąd i będzie OK :-)

  • #3 11 Mar 2007 20:57
    sławek-mu
    Poziom 12  

    kasowałem i nic nie daje cały czas wyskakuje ten sam komunikat ....

  • #4 12 Mar 2007 13:25
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.

    A co z wiązką zasilająca? Ona lubi zgnić wewnątrz izolacji, a tego nie widać.

  • #5 12 Mar 2007 15:41
    diag
    Spec od samochodów

    Niestety sterownik skoro wywala taki błąd.

  • #6 13 Mar 2007 14:19
    sławek-mu
    Poziom 12  

    okablowanie sprawdzone łoncznie z linką can i przewodami od pompy do czujnika skrentu i czujnik skrentu też sprawny a pompe juz drógą podstawiłem i ciągle to samo poszukam jeszcze jednej pompy może ta druga też jest martwa

  • #7 13 Mar 2007 17:58
    procekkk
    Poziom 24  

    wychodzi ze masz martwy sterownik

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo