Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vista Transformation Pack 6.0 jak bezpiecznie zainstalować?

michalmiko 12 Mar 2007 11:29 1214 4
    michalmiko
    Level 17  
    Witam.
    Mam Windowsa Xp ale widziałem ostatnio program Vista Transformation Pack 6.0 za pomocą którego można upodobnić sobie system do Visty.
    Słyszałem opinie ludzi, że gdy chcemy wrócić do starego wyglądu i usunąć ten program to nie jest to takie proste.
    Mam pytanie jak bezpiecznie zainstalować ten program i zrobić kopie wszystkich danych aby w razie potrzeby wrócić do starego XP? :)
    Jak uruchomić Winde xp w trybie awaryjnym?
    marek216

Level 43  
    Przed zainstalowaniem tego zrób punt przywracania systemu i nie będzie problemu z deinstalacją.

Po odinstalowaniu nie wszystko wraca do normy bo pewne pliki są nadpisywane - punkt przywracania odzyska wygląd i konfiguracje w 100 %
    michalmiko
    Level 17  
    marek216 wrote:
    Przed zainstalowaniem tego zrób punt przywracania systemu i nie będzie problemu z deinstalacją.

Po odinstalowaniu nie wszystko wraca do normy bo pewne pliki są nadpisywane - punkt przywracania odzyska wygląd i konfiguracje w 100 %

Zrobiłem coś takiego:
    1.Start > programy > akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu. I tam zrobiłem punk przywracania

2.Start > programy > akcesoria > Narzędzia systemowe > Kopia zapasowa. I zrobiłem kopie zapasową plików z komputera.
    Czy to wystarczy w razie czego? :)

Pliki są nadpisywane? To znaczy, że np. plik z ikonką kosza nazywa się tak samo ale jest inny?
  • Helpful post
    marek216

Level 43  
    Quote:
    Zrobiłem coś takiego:
    1.Start > programy > akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu. I tam zrobiłem punk przywracania

2.Start > programy > akcesoria > Narzędzia systemowe > Kopia zapasowa. I zrobiłem kopie zapasową plików z komputera.
    Czy to wystarczy w razie czego?

starczy - te pliki są nieruszane

Quote:

Pliki są nadpisywane? To znaczy, że np. plik z ikonką kosza nazywa się tak samo ale jest inny?

nie wiem które nadpisuje, ale mogą zostać np obrazki ikon a Visty
    michalmiko
    Level 17  
    OK, spróbuje zainstalować, jak coś to napiszę w tym wątku.
    Windowa XP awaryjnie uruchamia się f8 podczas włączania kompa? :D