Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Za ciemne kopie po wymianie bębna -fax Panasonic KXFLM553

matroxi 13 Mar 2007 23:01 1430 9
    matroxi
    Level 14  
    Padł mi bęben w faxie jak w temacie. Wymieniłem bęben tzn samą rurę na jakiś odpowiednik i teraz wydrukowane kartki wychodzą za ciemne, tak jakby za duży był kontrast.
    Czy w tych faxach jest możliwość ustawienia kontrastu?
    ati
    Level 16  
    Witam
    Temat wałkowany 100 razy. Proszek musi byc ryginał !!!!!!.
    its
    Level 17  
    najprawdopodobnie masz złą rurę bębna. Co do kontrastu to brak możliwości ustawienia! Tonery REXY dobrze działają w tych faksach!
    DrukPoint
    Level 2  
    Mam podobny problem z KX-FL513. Kupiłem na allegro regenerowaną tubę. po włożeniu do faxu wydruk wychodzi wyraźny ale tło jest całe szare. Jaka może być przyczyna. Zły toner, listwa zbierająca ??
    matroxi
    Level 14  
    W.P. wrote:
    Toner. Na 100%.
    Nie tylko na allegro można coś takiego kupić. Czasem i w sklepie.
    Nawet opakowanie jak oryginalne.

Toner oryginalny na 100%
    3804
    Level 14  
    matroxi wrote:
    W.P. wrote:
    Toner. Na 100%.
    Nie tylko na allegro można coś takiego kupić. Czasem i w sklepie.
    Nawet opakowanie jak oryginalne.

Toner oryginalny na 100%
    Wyślij materiały (bęben z tonerem) do ekspertyzy do www.ars-serwis.com.pl z dowodem zakupu. Stawiam browara jeśli toner będzie OK.
    matroxi
    Level 14  
    Wkurzyłem się i wywaliłem cały stary bęben i wstawiłem nowy oryginalny...
    Fax działa w porządku, acha jeszcze jedno toner wsadziłem od starego faxu co tak każdy na nie go gadał że to niby podróba, więc Pan 3804 przegrał browarka

Tematu nie zamykam ponieważ może ktoś zna sposób jakiejś "tajnej" regulacji ilości nakładanego toneru na bęben ,choćby przez przylutowanie jakiegoś rezystorka...
    3804
    Level 14  
    Żeby stwierdzić, że przegrałem potrzebny jest dowód. A ten został wyrzucony. Co do tonera, to mam obawy, że kolega włożył do nowego bębna pustą rurkę. Toner został w starym bębnie. A browca i tak chętnie wypiję w miłym towarzystwie.
    Pozdrawiam