Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford escort 1.4i 91r-problem z odpalaniem.

vak 15 Mar 2007 10:34 1965 5
  • #1
    vak
    Level 10  
    Mam niestety kolejny kłopot z moim escorcikiem.A mianowicie :Rano jak zimny bezproblemowo odpala nawet jak jest -15.Ale jak sie lepiej zagrzeje to wtedy przy odpalaniu jest mu ciężko.I albo wogule nie słychać rozrusznika po przekręceniu kluczyka (wtedy również nie przygasają kontrolki) albo też rozrusznik kręci jak trzeba a samochód odpala po dłuższej chwili.ta chwila trwa ok 30 sec(przeważnie),i jeżeli w tym czasie przestane krecić to po ponownym przekręceniu stacyjki znowu nie słychać rozrusznika,wtedy zostaje popych(sposób niezawodny).Kiedy mi dobrze wystygnie wszystko wraca do normy odpala od razu. Co jest? dla ułatwienia dodam że skrzynka bezpiecznikow była wymieniana. Prosze o pomoc.
    Kamery 3D Time of Flight - zastosowania w przemyśle. Darmowe szkolenie 16.12.2021r. g. 10.00 Zarejestruj się
  • #2
    looco5
    Level 16  
    może przełożyłeś kable od rozrusznika w inne miejsce, sprawdz też szczotki w rozruszniku
  • #3
    Jka
    Level 16  
    A może zacina Ci się automat na rozruszniku,sprawdzić szczotki i stacyjkę czy podaje napięcie na automat.
  • #4
    ecsb
    Level 16  
    sprawdź wszystkie połączenia masy, z akumulatora do nadwozia i do silnika w tych autach nagminne są zbyt duże ich wartości.
  • #5
    pcunit
    Level 23  
    styki kabli na rozruszniku potrafia sie utlenić wytwarzając separator uniemozliwiający rozruch ,walczyłem z tym kiedyś pozdr
  • #6
    vak
    Level 10  
    Winna była po stronie złego styku na rozruszniku.a konkretnie za duży spadek napiecia na koncówce od zasilania cewki elektromagnesu.Dodatkowe połączenie stacyjki z rozrusznikiem załatwiło temat.dziekuje za wszystkie rady pozdr.