Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Ariston -problem z bębnem

AnnaJot 15 Mar 2007 10:46 1352 2
    AnnaJot
    Level 1  
    nie znalazłam nigdzie takiego problemu wiec jest on chyba nietypowy, posiadam pralkę ładowaną od góry , niestety nie pamietam modelu ( ma niespełna rok) Po wyjeciu prania z pralki zauważylam ze dzwiczki w bebnie nie zachodza na siebie, tzn.nie mam mozliwosci zamniecia pralki ponieważ zaczep nie sięga do otworu, w końcu jakimś sposobem ( w rezultacie ułamał się plstikowy nacisk do otwierania pralki) udało się zamknąc pralkę. Wszytsko przebiega tak ja dotyczas , pralka zamyka się pierze tak jak zwykle, zauważyłam tylko ze dzwiczki są nieco obniżone i posiadaja dwie szpary, mam też wrażanie że pranie nie jest juz tak dokłądnie odwirowane jak wcześniej.
    Od razu wyjaśnie że nie prałam nieczego niestandarowego jak i nie przekroczyłam dopuszczalnych kilogramów, pisze o tym ponieważ wydaję mi że jest to rodzaj mechanicznego uszkodzenia , ale jakim sposobem ?
    Prosze o rade co mogło się stać? oczywisćie mam zamiar wezwać serwis , ale wczęsniej wolałabym czegoś sama się dowiedziec.
    Z góry dzieuje za kazdą pomoc .:-)
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Piszesz że pralka ma mniej niż rok więc prawdopodobnie jest na gwarancji. Wzywaj serwis i się nie przejmuj. "jak cię złapią za rękę mów że to nie twoja ręka"
    pozdrawiam.