Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przedwzmacniacz z unitry WS332 - brak dźwięku.

hetman1989r 15 Mar 2007 20:21 693 5
  • #1 15 Mar 2007 20:21
    hetman1989r
    Poziom 14  

    Posiadam wycięty z płytki przedwzmacniacz z unitry ws332, bardzo ładnie grał dopuki nie podłlączyłem go do jednego trafa wraz z końcówkami i teraz niedziała,niemam pojęcia co poszlo w nim. Wogule nie ma dzwięku na wyjściu, słychać bardzo cichutko, a jak ustawię potencjometr wzmocnienia na minimum to troszkę głośniej gra. ale nienadaję się on do użytkowania.Co mogło się uszkodzić??

    0 5
  • #2 16 Mar 2007 18:26
    CHACA
    Poziom 43  

    A do jakiego trafa podłaczyłeś końcówki?

    0
  • #3 16 Mar 2007 20:29
    hetman1989r
    Poziom 14  

    końcówki podłączyłem do toroida 450W 2x30V

    0
  • #4 23 Mar 2007 14:54
    adamkaktus
    Poziom 16  

    trzeba pewnie powymieniać tranzystory, mam nadzieję że nie dałeś go pod oba napięcia(60V) bo jak tak to wszystkie tranzystory pewnie poleciały, kondziorki elektrolityczne też pewnie trzebaby wymienić plus nadpalone oporniki...słowem Bailando...

    0
  • #5 23 Mar 2007 18:22
    hetman1989r
    Poziom 14  

    nie podłączyłem pod 60V nie jestem idiotą:D połączyłęm pod jedno uzwojenie 30V.
    .......................................................................................
    25 Mar 2007 15:47
    tranzystory wymienione, dziala poprawnie tylko jeden kanał, natomias drugi reaguje taksamo jak przed wymianą. Tranzystory wszystkie sa sprawne. Co mogło jeszcze ulec uszkodzeniu???

    0
  • #6 25 Mar 2007 22:59
    adamkaktus
    Poziom 16  

    jeżeli wymieniłeś tranzystorki to wymień kondziorki elektrolityczne,sprawdź czy oporniki się gdzieś nie poprzypalały...najpierw jednak sprawdź czy potencjometr głośności działa(jeżeli jest tam oryginalny telpodzik to polecam superkontakt lub inny preparat, ewentualnei wylutować, rozebrać, podgiąć ślizgacze, a jakby coś było połamane albo przypalone, starte to nowego telpodzika bo poczciwce długo wytzrzymują).mogły też poloeciec te ceramiczne kondensatory(takie brązowe) chociaż w sumie to już wszystko wymieniłem.Sprawdź potencjometr, wymień podejrzane oporniki, nawet dla świętego spokoju, lepszej jakości i pewności że będzie ok. wymień elektrolity.bez potencjometru zamkniesz się w około 8 zł...no i trzeba doliczyć plastry na poparzone paluchy... :P

    0
  Szukaj w 5mln produktów