Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HERTZ MODEL DCX 690 czy warte 240zł?

hugier 16 Mar 2007 16:51 3163 11
    hugier
    Level 10  
    witam szukam głośników pod samo radio myślałem na początku o JBL albo o jakimś lepszym pionnerze ale sprzedawca namawił mnie bardzo na ten model widocznie nie zależało mu zabardzo na sprzedaży bo stwierdził że nie ma możliwośći odsluchu :idea:więć prosze was o opinie :?:[/url]

Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery, interpunkcja, przycisk pisownia, dbaj o styl forum! [_P_]
    Mr-G
    Level 12  
    hmm ci powiem ze ja bym za to nigdy nie dał 240zł
    co prawda nie slyszałem jeszcze zadnego Hertz-a
    tylko pare opini przeczytałem
    ale za to głośników JBL pare w samochodzie miałem
    i raczej bym na nie postawił..
    Pozdr.!

Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery, interpunkcja, przycisk pisownia, dbaj o styl forum! [_P_]
    crazy_88
    Level 42  
    Ale gdzie masz zamiar te głośniki umieścić?
    hugier
    Level 10  
    na tylniej półce w sedanie jest orginalne miejsce na 6x9

Interpunkcja [_P_]
    crazy_88
    Level 42  
    Szukaj głośników o mocy nominalnej nie większej niż 50 rms wtedy zagraja poprawnie pod samym radiem.
    hugier
    Level 10  
    Co byś polecał crazy,zależy mi na dobrym basie
    żarówka rtęciowa
    Level 37  
    hugier wrote:
    Co byś polecał crazy,zależy mi na dobrym basie

Dobrymi głośnikami z dobrym basem są słynne głośniki jednodrożne Tonsil SW 3201 S.
    hugier
    Level 10  
    Dzięki za linka ale ja potrzebuje głośniki 6x9, poprostu nie chcę przerabiać tylnej półki i zchować orginalny stan.
    crazy_88
    Level 42  
    te hertze są dużo lepsze jakościowo niż jbl:)
    hugier
    Level 10  
    Pisałeś crazy żeby szukać do 50rms a te mają Moc RMS: 90 W czy to dobrze zagra :?:
    crazy_88
    Level 42  
    zagra dobrze ale pod wzmakiem , jeśli szukasz czegoś pod samo radio to polecam głośniczki z ofert helixa lub pioneera.
    audioo
    Level 12  
    Co do głośniczków Hertza owale (6x9) są straszną tragedią i wogóle im nie wyszły. Mają płytki bas beznadziejną średnicę i bardzo mało wysokich (mało słyszalne jak głośniki są z tyłu autka).

Jeśli ich jeszcze nie kupiłeś to je sobie odpuść.
    JBL może rewelacją nie jest natomiast lepiej sobie radzi w kwestii owali.
    Jeśli szukasz niskiego basu (jak na owale) to warto się rozejrzeć za Mac Audio one nie mają reszty rewelacyjnej natomiast basik mają potężny nawet model MX 693. No i cena bardzo przyzwoita bo w sumie nie dużo powyżej 100 zł za komplet.