Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zaciski na baterie CR. Jak zrobić stabilne podstawki?

vasteq 16 Mar 2007 22:18 1884 9
    vasteq
    Level 18  
    Nie tak dawno zalozyłem watek odnosnie lutowania baterii CR2450 i 2032- otrzymalem kilka pomocnych odpowiedzi, zeby przylutowac baterie przy uzyciu pasty, tak tez zrobiłem. Niestety cyna z kalafonia niezbyt dobrze sie trzyma poniklowanej baterii nawet po szlifowaniu i skrobaniu. Kilka razy udalo mi sie juz przylutowac na stałe, jednak po zamknieciu pokrywki bateria odczepila sie, lub nie laczyła. Jest to jednak niezbyt dokładne połaczenie. Lut dobrze sie trzyma do blaszek po starych bateriach, jednak nie do samych baterii. otrzymalem rowniez odpowiedzi zeby zastosowac koszyczki badz podstawki pod baterie CR2450 lub CR2032 bo o takich bateriach tutaj mowa, jednak temat został juz zamkniety i nikt nie sprecyzowal jak to dokladnie wyglada, ani gdzie to mozna nabyc. Czy ma ktos moze pomysły na to jak lub z czego zrobic stabilne podstawki, uchwyty, badz zaciski na płaskie baterie CR2450 oraz 2032?? Bede bardzo wdzieczny za pomoc
    vasteq
    Level 18  
    Dzieki wielkie.. to juz mi cos pomogło.. tylko ta cena :/ potrzebowałbym tego az 10 sztuk.... staje sie to dla mnie coraz mniej opłacalne :(

Zdania zaczynamy z wielkiej litery, proszę poprawić [_P_]
    vasteq
    Level 18  
    Heh faktycznie tansze...mam jeszcze takie pytanie. Otoz zauwazylem ze na płytce sa wyrysowane dodatkowe 2 kolka, i w nich sa miejsca na nozki baterii. Czy to oznacza ze moge umiescic zamiast jednej duzej baterii 1 lub 2 mniejsze w jedno z tych miejsc?

Zdania zaczynamy z wielkiej litery, proszę poprawić [_P_]
    andrew751
    Level 21  
    Alez to zalezy jak jest ta główna, moze zamiast 3 V zamontować dwie 1.5 V , lub dwie 3 V ale równolegle ? Sam musisz zdecydować. Pozdrawiam.
    vasteq
    Level 18  
    Juz sobie poradzilem. Te mniejsze kółeczka sa stanowczo za male by móc w nie wmontowac koszyk pod baterie. I nie znalazlem nigdzie takich malych koszyczkow. Znalazlem natomiast w swoim miesice tanie koszyczki SN2032, i po pierwszej nieudanej operacji [koszyk okazal sie za duzy, wymagal pewnych modernizacji] nastapila kolejna udana juz. bateria trzyma sie mocno i stabilnie. Dzieki wszystkim za pomocne odpowiedzi
    PS. jaki jest przelicznik z VA na W ? Lub ile to jest 6VA?
    vasteq
    Level 18  
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz.. czy zamiast tych baterii mógłbym dac jakis akumulatorek?? Urzadzenie jest caly czas podlaczone do sieci, a bateria ma na celu chronic przed utrata danych i jest uzywana tylko w chwili braku pradu.