Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka BROTHER 6050DN - nie widzi nowego org. toneru !

gltom 23 Mar 2007 11:44 4245 2
    gltom
    Level 18  
    Witam
    Sytuacja jak w temacie, mam BROTHERA 6050 DN kiedyś regenerowałem w nim toner no i działał aż drukarka zaczęła wyświetlać LOW TONER więc włożyłem do niej oryginalny toner (który był już kiedyś wkładany do drukarki i wydrukował może z 10 kartek) - po włożeniu nadal miałem komunikat LOW TONER a po wydrukowaniu z 250 kartek wyrzuciła TONER LIFE END no i jest zablokowana i nie da się drukować. W pojemniku z tonerem są okienka z lewej i prawej strony do kontroli poziomu toneru , zaklejenie okienek nic nie daje , może ktoś z was wie na jakiej zasadzie w tej drukarce działa czujnik poziomu toneru??? A może jest jakiś licznik po którego przekroczeniu wyświetla TONER LIFE END?? Jest możliwość aby to jakoś w tej sytuacji obejść? bo tak jak mówię toner jest NOWY i ORYGINALNY ( i oczywiście jest w nim proszek).

pozdrawiam :)

Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:

Sam sobie odpowiadam
    Pobrałem serwisówke i w takim wypadku trzeba wejść w tryb serwisowy (GO + Set) wejść w zakładkę RESET PARTS LIFE i wyzerować DEVELOPER.

Jak by ktoś regenerował tonery to radzę za każdym razem robić takie kasowanie wtedy nie będzie problemów że klientowi po jakimś czasie wyrzuci TONER LOW i TONER LIFE END mimo tego że proszek w zasobniku jest.

ZAMYKAM TEMAT :)
    dzemekchan
    Level 11  
    Mam ten problem z modelem 5270DN
    a skąd ściągłeś serwisówkę ?? bo u producenta nie widzę