Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Candy AC109 - nie wiruje

posteo 27 Mar 2007 10:00 3186 11
  • #1 27 Mar 2007 10:00
    posteo
    Poziom 14  

    witam poszukuję schematu pralki Candy ac-109,brak wirowania,pilne.

    0 11
  • #2 27 Mar 2007 10:59
    staszekf
    Poziom 32  

    Czy wypuszcza wodę?.Przeczyść komorę hydrostatu.Powodzenia.

    2
  • #3 27 Mar 2007 18:30
    posteo
    Poziom 14  

    tak pompka chodzi wylewa wodę program cały przeleci tylko nie wiruje

    Zdanie zaczynamy z wielkiej litery!
    Interpunkcja!
    <skryn>

    0
  • #4 27 Mar 2007 20:14
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika

    Wykonaj czynności o których pisze kol.staszekf(układ ciśnieniowy).

    1
  • #5 27 Mar 2007 21:18
    posteo
    Poziom 14  

    HYdrostat sprawdzałem jest ok,więc nie piszcie że mam go sprawdzić.

    0
  • #6 27 Mar 2007 21:34
    staszekf
    Poziom 32  

    Mylisz pojęcia nie hydrostat masz sprawdzić tylko komore hydrostatu a to już duża różnica.Powodzenia.

    0
  • #7 27 Mar 2007 22:32
    posteo
    Poziom 14  

    Ok, jutro jeszcze raz sprawdzę cały układ, jednak schemat elektryczny i tak jest mi potrzebny.

    Ale jeżeli coś by było z komorą, to hydrostat i tak by źle działał, a cały proces prania przebiega prawidłowo/napełnia i opróżnia bęben - tylko nie wiruje.

    0
  • #9 28 Mar 2007 09:03
    posteo
    Poziom 14  

    Leszkju a czy do wirowania są wykorzystane inne szczotki niż do normalnych obrotów lewo-prawo????

    0
  • #10 28 Mar 2007 14:24
    leszkju
    Poziom 17  

    Ale czasami tak tak bywa że na rewersach kręci a na wirowaniu nie.

    0
  • #11 28 Mar 2007 18:25
    posteo
    Poziom 14  

    Sprawdziłem szczotki są ok,dobrze dolegają więc to będzie coś innego

    0
  • #12 06 Kwi 2007 23:25
    posteo
    Poziom 14  

    Jednak był to hydrostat styki łączyły/napełnienie wodą styki ok/ ale w stanie zamkniętym/woda wypompowana /nie miały 0 om tylko różne oporności,wyczyściłem styki i wszystko ok.

    0