jak ją uruchomić, były problemy z zapalaniem, ale samoistnie znikały. wymieniłem czujnik Halla i temperatury - zazwyczaj zimna zapalała, a ciepła nie za bardzo. ostatnio umarła całkowicie. znalazłem urwany kabel od sondy lambda - panowie od instalacji gazowej uczyli się tam lutować. połączyłem i dalej cisza. niestety nie mogę sprawdzić na drugim kluczyku, bo nie wchodzi do końca stacyjki, działa tylko ten mocno używany. nawet nie wiem czy jest tam immobiliser. jest iskra i pracuje pompa paliwa - po poluzowaniu opaski przy przewodzie na wtrysku rzyga paliwem. odpiąłem i zmostkowałem emulator wtrysku od LPG i też nic. co jeszcze można sprawdzić i czy wogóle uda się ją odpalić, żeby podjechać do diagnosty na kołach? czy ten komputer ( siemens) ma jakiś prosty tryb serwisowy możliwy do odpalenia bez interface ( jakieś miganie lampkami jak w polonezach czy coś podobnego) lub reset, czy powrót do oprogramowania fabrycznego? bo domyślam się, że mógł sobie zapisać jakieś błędy trzeba je wykasować.