Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z radiem samochodowym sony CDX-F5500, pomocy

Thanan 31 Mar 2007 12:47 1936 7
    Thanan
    Level 11  
    Bardzo proszę o pomoc poniewaz, moje radio przestalo dzialac, a mianowicie bylo w jednym aucie i garlo, pozniej podlaczylem do drugiego zeby sprawdzic i tez gralo, pozniej znowu je przenioslem do pierwszego i podlaczylem. po 2 dniach przyszedlem i juz nie chcialo sie nawet wlaczyc, wyswietlacz nic kompletnie, jdyne co dzialalo, to wyjmowanie plyty, gdy wciskam guzik to sie wysuwa, a jak popchne plyte to normalnie sie wklada, patrzylem czy bezpiecznik nie jest spalony, ale okazalo sie ze wszystko w porzadku, sprawdzalem w drugim aucie i tez nie dziala, bardzo prosze o pomoc, jezeli ktos wie co to moze byc, to niech pisze.
    crazy_88
    Level 42  
    Sprawdzałeś napięcia ?
    Thanan
    Level 11  
    Skoro silnik od napedu plyty dziala, to raczej wszystko ok
    sdnk
    Level 17  
    napewno cos z zasilaniem. sony maja lipne kostki te przy samym radiu. jak czesto wyciagales to mogl sie kabelek obluzowac. sprawdz zolty i czerwony (oba dla pewnosci)
    ufo_the_best
    Level 11  
    Zapewne jest coś z napięciem, na kostce może nie stykać
    Thanan
    Level 11  
    czesciowo zrobilem, ale nie do konca, mianowicie, zmienilem poloczenie kabelkow, niby z aac czy jakos tak zmienilem na zasilanie ciagle, ale w moim passacie i tak bez kluczyka nie dzila, a w drugim aucie ( renault scenic dzila nawet bez kluczyka) no ale mniejsza o to najwazniejsze ze w pasku dziala jak powinno. Pomimo rozwiazania tego problemu, mam kolejny, na szczescie juz mniej wazny, aczkolwiek troche utrudnia zycie, bo po kazdorazowym wyjeciu kluczyka ze stacyjki, radio gubi zapamietane parametry (ustawienie zegara, wzmacniacza, subwoofera, itp, itd) moze wie ktos, jak na to zaradzic, a jesli tak to prosze o podpowiedz, z gory dzieki
    sdnk
    Level 17  
    bo zasilanie masz podlaczone tylko pod acc czyli stacyjke. musisz podpiac to bezposrednio pod akumulator (oczywiscie z bezpiecznikiem) wtedy napewno bedzie dobrze. teraz po wylaczeniu zaplonu radio nie dostaje napiecia i pamiec sie kasuje.
    Thanan
    Level 11  
    troche lipa, nie chce mi sie ciagnac kabelkow od akumulatora bezposrednio do radia, no ale coz jesli bedzie mi sie chcialo, to zrobie, a jak nie to tak zostanie, dzieki za pomoc wszystkim i za zainteresowanie. zamykam temat