Witam, niedawno wyjąłem z piwnicy stary komp, po podłączeniu i wgraniu win2000 wszystko działało elegancko (jak na stary komp). Jednak po ponownym uruchomieniu przestała działać myszka, w ogóle niema kursora da się tylko pracować klawiaturą. Próbowałem wejść do biosu ale klawiatura nie reagowała a w windzie działa ok, więc wypiąłem myszkę i było ok w biosie działała klawiatura. Czy ktoś może wiedzieć czemu myszka nie działa ?
Mój komputer to:
Płyta główna:
Epox KP6 - LS na chipsecie Intel 440 chipset family
Memory Controler: 82440LX
Procesor Intel Pentium II 333MHz (płyta posiada 2 sloty pod procesory, wiem że jeden jest ten co napisałem jednak drugi niewiem czy to procesor czy tylko zaślepka)
dysk pod scsii 8gb
myszka i klawiatura pod PS/2
W pomocy w windowsie wyczytałem że takie problemy może powodować stary bios, jednak przed flashowaniem chciałbym się poradzić expertów być może to jest jakaś drobnostka.
Próbowałem dograć myszkę ale nie dało rady (dodaj usuń nowy sprzęt nigdzie nie było myszki). Jeżeli konieczny będzie flash do tego biosu to może ktoś ma linka z najnowszym (jak na ten komputer) biosem i przydałby się opis jak flashować. Z góry wielkie dzięki i czekam na wasze porady.
POZDRAWIAM
Mój komputer to:
Płyta główna:
Epox KP6 - LS na chipsecie Intel 440 chipset family
Memory Controler: 82440LX
Procesor Intel Pentium II 333MHz (płyta posiada 2 sloty pod procesory, wiem że jeden jest ten co napisałem jednak drugi niewiem czy to procesor czy tylko zaślepka)
dysk pod scsii 8gb
myszka i klawiatura pod PS/2
W pomocy w windowsie wyczytałem że takie problemy może powodować stary bios, jednak przed flashowaniem chciałbym się poradzić expertów być może to jest jakaś drobnostka.
Próbowałem dograć myszkę ale nie dało rady (dodaj usuń nowy sprzęt nigdzie nie było myszki). Jeżeli konieczny będzie flash do tego biosu to może ktoś ma linka z najnowszym (jak na ten komputer) biosem i przydałby się opis jak flashować. Z góry wielkie dzięki i czekam na wasze porady.
POZDRAWIAM