Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

His 9550 na 9600. Obraz nie odświeża się płynnie. Nie rozpoznaje karty.

fantastik 03 Kwi 2007 20:02 1038 5
  • #1 03 Kwi 2007 20:02
    fantastik
    Poziom 12  

    Wgrałem ostatnio do mojego HISa 9550 bios od 9600. Wszystko działa oki po za ekranem w biosie płyty głównej. Wydaje sie jak by w biosie karta wolniej działała obraz nie od świerza sie płynnie wygląda to tak jak by był nadpisywany po zmianie zakładki w menu biosa. Po wgraniu oryginalnego biosu od karty wszystko wraca do normy. Wgrywałem rożnych firm bios, po modyfikacji oryginalnego windows nie mógł rozpoznać karty. Miał ktoś podobny problem??

    0 5
  • #2 03 Kwi 2007 20:33
    conQeror
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Zapewne niepasujący bios. Poza tym po co wgrywać inny jak zegary można podnieść z poziomu windowsa co jest o wiele bezpieczniejsze i łatwiejsze.

    0
  • #3 04 Kwi 2007 11:42
    Linoge
    Poziom 26  

    moze czas po prostu zeedytowac swoj wlasny bios ? szereg informacji na ten temat mozesz znalec na forum.purepc.pl

    0
  • #4 05 Wrz 2007 14:45
    fantastik
    Poziom 12  

    Edycja własnego biosu powodowała że karta pod windowsem nie została rozpoznana. Sprawdziłem na innej płycie głównej i wszystko działa ok. Płyta okazała sie uszkodzona.

    0
  • #5 05 Wrz 2007 15:04
    Gilbert16
    Poziom 13  

    fantastik a zmieniłeś chłodzenie?? bo ja też miałem takie problemy i doradzono mi dać radiatory na pamięci i zmienić wentylator na lepszy :)

    0
  • #6 05 Wrz 2007 21:56
    fantastik
    Poziom 12  

    Nie musiałem zmieniać chłodzenia tylko płytę główną. Przed wgraniem biosu testowałem kartę intensywnie na 412MHz rdzeń, a pamięci na 230 MHz powyżej błędy mi wyskakiwały. Radiator na pamięciach mi nic nie dawał. A problemem niewłaściwego obrazu była uszkodzona płyta główna.

    0