Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wykonanie subwoofera pod 2x Alphard LW1200 240 watt!

cinek88 05 Apr 2007 18:10 1955 3
    cinek88
    Level 15  
    Witam wszystkich. Mam 2 głośniki Alphard LW1200 240 watt 8 ohm i chcialbym zrobic sobie subwoofer do matiza z tymi 2 glosnikami i prosilbym wszystkich o porady a najlepiej jakis konkretny projekt czyli jaka obudowa czy zamknieta czy z bass reflexem, jaka pojemnosc obudowy i jak obliczyc pojemnosc obudowy biorąc pod uwage ze kazdy glosnik ma średnice 30 cm a subwoofer ma pasowac do bagaznika do matiza, jak podłączyc te glosniki czy kazdy pod osobny kanal czy tak ze impedancja wyjsciowa bedzie 4 ohm i jakis filtr czy zwrotnica czy bez zadnych filtrów. Dodam ze mam wzmacniacz z Boshmana 4 kanałowy 900 watt. Czy ma byc to zwykla obudowa dopasowanaa do bagaznika matiza czy jakas z tunelami czy np magnesy glosnikow skierowane do siebie czy membrany glosników skierowane do siebie. Prosilbym o porady bo totalnie sie na tym nie znam a napewno ktos juz cos takiego robil ze subwoofer z dwoch glosnikow i wie jaki jest najlepszy efekt przy takich glosnikach. Z gory dzieki za porady. Pozdrawiam
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    użyj szukaj!!
    w DIY było coś chyba o tym
    cinek88
    Level 15  
    szukalem ale niestety nic konkretnego nie znalazlem wolalbym zeby napisal mi to ktos kto mial juz z tym doczynienia i robil takie cos i zna sie na tym.
  • Helpful post
    bbartasswlkp
    Level 31  
    Obudowa 30-40L closed albo 40-50 BR ok 40-50Hz strojenia dla jednej szt.
    proponuje wejśc jeszcze na tą stronke w dział projekty http://www.mdcs.prv.pl/