Witam. Ostatnio bardzo zainteresowałem się ową soczewką bo marzy mi sie oglądac filmy na większym ekranie niestety nie stać mnie na konkretne kino domowe , więc pomyślałem o soczewce fresnela...wiem że po założeniu kartonowego pudła na monitor wraz z soczewką nie uzyskamy dobrej jakości obrazu...jeżeli chodzi o jasność zawsze można podkręcić gamme natomiast chodzi mi o ostrość...podpatrzyłem kilka projektów projektorów na bazie matrycy LCD i przyszło mi jeszcze do głowy żeby może umieścić na samym końcu tego "projektora" obiektyw optyczny którego zadaniem z tego co mi wiadomo jest wyostrzenie obrazu...duże znaczenie ma także na czym wyświetlamy obraz...jak zobaczyłem próbki różnych materiałów na forum lumenlab to naprawde niektóre pateriały piorunującą poprawiają ostrośc obrazu...co myślicie o moich przemyśleniach..czy wogóle to ma jakiś sens ?? czy to kompletny mentlik i nie ma to żadnego sensu ? mile widziane wasze sugestie...jak wiadomo jeszcze znajdują się dwa rodzaje soczewek wersja tańsza wykonana z jakiejś folii która kompletnie zniekształca obraz i wersja droższa wykonana ze stabilnego tworzywa.Czekam na wasze sugestie
zarzuce tutaj realne efekty jakie udało mi sie zobaczyć za pomoca samej soczewki.

Moderated By androot:Przenioslem z Konstrukcje DIY