znam się na wykonywaniu instalacji elektrycznych w budynkach nie mam jednak uprawnien a chciałbym świadczyć takie usługi czy wystarcza jakiś kurs i jeżeli tak to gdzie najbliżej od bielska można go zrobić z góry dziękuję
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekanecki wrote:Czesc. A ja mam taki problem. Musze zmierzyc rezystancje uziemienia. Wykonałem dwie elektrody ( dwa miedziane prety wbite w ziemie w odleglosci 2 m jedna od drugiej). Jak i czym to zmierzyć... Pomocy. od tego zalezy moja kariera elektryka... Dzieki.
kanecki wrote:Czesc. A ja mam taki problem. Musze zmierzyc rezystancje uziemienia. Wykonałem dwie elektrody ( dwa miedziane prety wbite w ziemie w odleglosci 2 m jedna od drugiej). Jak i czym to zmierzyć... Pomocy. od tego zalezy moja kariera elektryka... Dzieki.
zbyszek_ wrote:A co to znaczy .ze przyjechał inspektor.Czy to robił na polcenie swojego szefa, czy tez był na to projekt, a on wykonał niezgodnie.Po co miał to odbierać jakiś inspektor.Kto mu zlecił ta kontrolę czy też odbiór.A to,że przewód zabezpieczył w ruce to napewno zrobił to prawidłowo.No bo jak by szefowa chciała sobie np. wsadzić jakieś kwiaty to co wtedy?Pozdto