Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunk Seattle Mp 74 gdzie podłączyć tel mute

mariachi_ 09 Apr 2007 22:41 5536 6
Optex
    mariachi_
    Level 11  
    Mam taki model radyjka jak w tytule ,Blaupunkt Seattle mp 74,
    mam zestaw głośnomówiący NOKIA a radio posiada funkcję tel mute, wyciszająca muzykę gdy dzwoni telefon.

tylko nie wiem gdzie podłączyć kabalek z zestawu, Niedawno mialem Clariona i podłączyłem do kostki ISO (nie pamietam pod który pin , musiałbym iść do auta zobaczyć ) i dzialało

W tym Blaupunkkcie jest tak samo podłączone, ale nie dziala.

Dlatego mam pytanie czy ktoś wie w które miejsce na załączonym schemacie ma być wpięty kabelek z zestawu "TEL MUTE"

ewentualnie czy funkcję tą trzeba jeszcze włączyć w menu, W clarionie musiałem.

Najbardziej bym sie cieszył jakbym dostał cały schemat tyłu.

Blaupunk Seattle Mp 74 gdzie podłączyć tel mute

pozdrawiam i czekam na pomoc
    marcin
  • Optex
  • Optex
    PASIOLL
    Level 11  
    Witam

Jeżeli dobrze zrozumiałem to już tak próbowałeś i nie działa:
    Wtyczka ISO to pin 2 kostka 3 wg twojego rysunku. (na radiu powinno być to gniazdo „A”)

Jest też druga możliwość to pin 9 kostka 1 wg twojego rysunku. (na radiu powinno być to gniazdo „C2”)

Nie jestem do końca przekonany, ale istnieje możliwość podłączenia głośnika z tel. do tego radia pin 7(+) i pin 8(-) tej samej kostki 1 („C2”).
    Musisz to sobie sprawdzić. :)
    Wtedy dźwięk z tel. będzie w głośnikach w aucie i będziesz mógł regulować głośność na radiu.

Pozdrawiam…
    SlaweK
    Level 43  
    Czasem trzeba ustawić w menu DSC poziom wyciszenia choć nie wiem jak to się ma do mute z gniazda ale napewno w starszych modelach z serii 127 gdzie był klawisz mute tak było. Dlatego warto przeczytać instrukcję i zaglądać na strony producenta.

SławeK
    mariachi_
    Level 11  
    dzieki sławku za schemacik, z tego co wstepnie zauważyłem to mam podłączone tel mute tam gdzie na schemacie jest GALA, w tym miejscu mialem w clarionie i tak zostało.
    Jak widać tel mute musze podłączyć pin poniżej?
    Potem napisze czy działa.

W radiu jak widać mam taki PIN i w instalacji na wtyczce w aucie tez tam mam kabel, ktory kiedys musialem obciac zeby w clarionie dzialało tel mute. Jak to podłącze z powrotem to będę miał nową funkcje (GALA) ???

co to jest GALA?
    mariachi_
    Level 11  
    tel mute działa. Dzięki .

A gala?
    znalazłem , wystarczyło trochę poszukać

GALA - regulacja głośności w zależności od prędkości jazdy

tylko ciekawi mnie czy z menu radia mam możliwość ustawienia czułości , lub włączenia/wyłącznie tej funkcji.

Wiem ze na stronie producenta jest instrukcja, Ale ja umiem tylko po polsku, a w tym języku nie ma. Papierowej nie mam , tak bywa w większości przypadków jak radio przyjeżdża w aucie z zachodu.
    charliecharlie
    Level 24  
    jeśli w kostce od strony auta nie masz GALA to i tak nie zadziała
    nie podałeś co to za auto

pozdrawiam
    charliecharlie