aaanteka wrote:W takim razie przytocz nędznemu "chałturnikowi" konkretny odnośnik do PDFu nowego STK4048II, bo widocznie zabrakło mi zapału. Potrafisz? Czy nie bardzoKilka stron wyżej w tym temacie było podane dokładne źródło jakim są oficjalne dane producenta. Wystarczy wykazać minimum chęci

Quote:Otóż tak można, że produkt z 1996 roku jest produktem referencyjnym i to w jakiej technologii jest wykonany ten z 2015 roku, jest całkowicie drugorzędne - ma mieć takie same parametry lub lepsze, albo nie nazywać się STK4048II i koniec!Kolego ale jak można podawać dane z noty aplikacyjnej z 1996 roku, do produktu z 2015 roku wykonanego całkowicie na innej linii technologicznej .
Quote:Ale mnie to nie interesuje! Mnie interesuje, żeby element spełniał parametry z noty katalogowej, a nie, że będę żyłować element ponad gwarantowane parametry a potem zastanawiać się, czy u klienta nie padnie. Była masa podrabianych STK, które uszkadzały się od samego włączenia zasilania (typowego dla oryginału Sanyo), tysiące tematów tu i na zagranicznych forach, więc coś ta teoria o "lepszych parametrach niż katalogowe", nie chce się sprawdzać.Zresztą nic nie wiemy dokładnie o użytych elementach, a przykładowo MMBT5550/MMBT5551, czy KST5551 mają zwykle o wiele lepsze parametry niż katalogowe, czy wersje przewlekane.
Quote:Nanaprawiałem się sprzętu estradowego, w żadnej porządnej konstrukcji nie przekracza się granicznych parametrów elementów.Potwierdzeniem są tego produkty profesjonale wzmacniaczy estradowych marki CROWN.
aaanteka wrote:W motoryzacji na szczęście żaden producent nie jest na tyle bezczelny, aby kolejne wersje samochodu mianować taką samą pełną nazwą. Ustala się kolejną wersję "Mark", albo wyraźnie podkreśla rocznik i wszystko wiadomo.Panowie przecież jesteście ponoć fanami czterech kółek, gdzie powszechnie z upływem lat wprowadzany jest taki sam model pojazdu w nowej osłonie, przykładowo taka Toyota(Corolla), BMW(323), Honda(Civic), Fiat(Punto), Volkswagen( Golf,Polo), Opel(Astra). Podobnie jak w elektronice, dość często następne generacje oznaczane są dodatkowymi cyframi rzymskimi.
I w tej branży nikt do Corolli z 1970 nie usiłuje wstawić podzespołów z Corolli z 2010, czy 2015 roku.
W elektronice zaś - jeszcze nie widziałem dwóch rocznikowo różnych STK, które miałyby modyfikowane oznaczenie dla podkreślenia różnic w technologii. Może jakiś przykład?
Czy będziesz łaskawa skomentować udawany dławik PFC z kilku postów wyżej? Czy nie masz odwagi?