Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centralny zamek Vectra B. Tylne lewe drzwi, wlew paliwa i tylne prawe drzwi.

towdy87 18 Apr 2007 20:41 6480 10
    towdy87
    Level 10  
    Tylne lewe drzwi raz sie zamykaja a raz nie.Wlew paliwa nie zamyka sie i tylne prawe drzwi nie zamykaja sie na centralny zamek wogóle.Co mam zrobić?
    kryszt44
    Level 17  
    Sprzedaj jak jesteś zrezygnowany bo nie wierz że trzeba wyregulować, posprawdzać mechanizmy-sprzedaj będziesz miał kłopot z głowy.
    markus-23
    Level 12  
    a czy mikrostyki wymieniles lub wyczysciles??
    elfi8
    Level 12  
    Przy podobnych objawach, czasem wystarcza czyszczenie siłowników i mechanizmów, niestety często dopiero wymiana siłownika załatwia sprawę.
    hitek
    Level 17  
    W zamkach drzwi tylnych masz zamontowane mikrowylaczniki Rozbierz zamek i wylutoj te wylaczniki Cena jednego to okolo 1,50 Zapewniam ze problem zniknie,sam to sprawdzilem
    Pozdrawiam
    stacho918
    Level 14  
    Na 99% mikrowyłączniki w siłownikach. Niestety, trzeba troche pokombinowac aby rozebrać.
    Mihó
    Level 27  
    W tylnych siłownikach ? A w przednich też są ?
    marekdab
    Level 10  
    Nie polecam zabawy w wymiane tych mikroprzełączników:!:

Ja co prawda jeden zamek naprawiałem (wymieniałem mikroprzełącznik) i po ok 2 miesiącach musiałem znowu go demontować ale tym razem na zablokowanych drzwiach :cry:

Kumpel też ma Vectre B u niego to już przesada była bo zamek padł mu po 2 ale tygodniach od wymiany mikroprzełącznika:!:

Wg mnie szkoda czasu na montaż demontaż i tak wkoło, 5 zł i 2 h pracy nie wystarczą żeby to naprawić :) używka lub uniwersalny załatwią sprawe (ja mam teraz używke).
    towdy87
    Level 10  
    a jaka używkę? a jaki uniwersalny?
    ARTURG14
    Level 19  
    polecam uniwersalne po lekkim tuningu działają bez zażutu