Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dziwny problem n6100 , nie wlacza sie do konca!

nici 22 Kwi 2007 14:54 1621 24
  • #1 22 Kwi 2007 14:54
    nici
    Poziom 34  

    Witam!mam nastepujacy problem z tym telefonem a mianowicie wlacza sie bez problemu ale gdy wlacze go z karta sim to po wpisaniu kodu pin zawiesza sie y po chwili wylacza.bez karty nic mu nie jest.simlock zdiety.co z nim moze byc i jakie byly by ewentualne koszty naprawy ?? no chyab ze zalatwie kabel.pozdro!

    0 24
  • #2 22 Kwi 2007 14:58
    Wasz3k
    Poziom 24  

    Pierwsze co bym zrobił to wgrał mu mcu+ppm+cnt+pm.

    0
  • #4 22 Kwi 2007 17:33
    revolt
    Poziom 34  

    Żaden kabel nie pomoże. Boxik prodigy ci wyjdzie najtaniej.

    0
  • #6 22 Kwi 2007 21:12
    revolt
    Poziom 34  

    Pierwsza lepsza wyszukiwarka pomoże.

    0
  • #7 22 Kwi 2007 21:29
    tele_sim
    Poziom 33  

    Box serwisowy do nokii. koszt na allegro okolo 100zł

    0
  • #8 22 Kwi 2007 22:36
    apap
    Poziom 21  

    Pierwsze co bym zrobił to wgrał mu mcu+ppm+cnt+pm.
    Pierwsze, co bym zrobił, to użył bym glowy, aby zdjagnozowac usterke, hardware czy soft.

    0
  • #9 23 Kwi 2007 09:38
    eMTi3
    Poziom 10  

    Pierwsze co to zobaczyć czy była zalana... jesli tak to wykompać wannie ultradźwiękowej potem dobrze wygrzać ją HA i wgrać MCU+PPM+CNT+PM i powinno być si bangla.Natomiast jeśli jest to soft to wgrać MCU+PPM+CNT+PM i musi działać... co do boxu to polecam Prodigy jest najtańszy chyba ze myslisz o szerszej naprawie to polecam N-box

    0
  • #10 23 Kwi 2007 15:04
    michg
    Poziom 11  

    Idz do serwisu ... samemu raczej nic nie zdzialasz.

    0
  • #12 23 Kwi 2007 22:59
    szpilers
    Poziom 22  

    z tego oc ja sie orientuje to to nie bedzie wina softu ale uema

    podobne akcje mialem z innym fonem wgrywalismy setki softow dopiero po rozmowie z Ukraincami dowiedzielismy sie troche wiecej....ale juz nie mam ochoty tego opowiadac

    0
  • #13 24 Kwi 2007 12:49
    PiM_FM
    Poziom 25  

    szpilers napisał:
    z tego oc ja sie orientuje to to nie bedzie wina softu ale uema

    podobne akcje mialem z innym fonem wgrywalismy setki softow dopiero po rozmowie z Ukraincami dowiedzielismy sie troche wiecej....ale juz nie mam ochoty tego opowiadac


    mógł byś uchylić choć troche rąbka tajemnicy??

    0
  • #14 24 Kwi 2007 16:21
    McFly123
    Poziom 14  

    to bardzo proste. przy uwalonym UEMie fonik standard ma simlocka tak jak by na wszystkich operatorów (czyli Provider: Not Found :)) i IMEI ?????????????? bez kart powinien pochodzic z 30s i reset bo nie loguje sie do sieci ale z karta to bedzie tak jak napisal autor postu :P

    pozdr

    0
  • #15 24 Kwi 2007 23:33
    apap
    Poziom 21  

    to bardzo proste. przy uwalonym UEMie fonik standard ma simlocka tak jak by na wszystkich operatorów (czyli Provider: Not Found :)) i IMEI ?????????????? bez kart powinien pochodzic z 30s i reset bo nie loguje sie do sieci ale z karta to bedzie tak jak napisal autor postu :P

    Provider not found jest, jak pan serwisant za bardzo zagalopuje się z pm, nie musi to oznaczać konieczności misternej wymiany zupełnie dobrego uem-a, wystarczy init sim-lock, a imei ??????????????? jest, jak pan serwisant nie zauważył, że zrobił erase całego flasha (chyba, że wcześniej wymienił uem-a na całkiem nowy.
    Pytania głupie wolno zadawać, głupie odpowiedzi są nie na miejscu.

    0
  • #16 25 Kwi 2007 10:44
    rinogsm
    Poziom 12  

    IMEI można spróbować uzupełnić np. Ufsem Klikając na Patch:)

    0
  • #17 25 Kwi 2007 14:06
    PiM_FM
    Poziom 25  

    Żeby zapathować musisz mieć HWK oraz wgrany do niej soft v6.01

    0
  • #18 26 Kwi 2007 00:25
    McFly123
    Poziom 14  

    apap napisał:
    to bardzo proste. przy uwalonym UEMie fonik standard ma simlocka tak jak by na wszystkich operatorów (czyli Provider: Not Found :)) i IMEI ?????????????? bez kart powinien pochodzic z 30s i reset bo nie loguje sie do sieci ale z karta to bedzie tak jak napisal autor postu :P

    Provider not found jest, jak pan serwisant za bardzo zagalopuje się z pm, nie musi to oznaczać konieczności misternej wymiany zupełnie dobrego uem-a, wystarczy init sim-lock, a imei ??????????????? jest, jak pan serwisant nie zauważył, że zrobił erase całego flasha (chyba, że wcześniej wymienił uem-a na całkiem nowy.
    Pytania głupie wolno zadawać, głupie odpowiedzi są nie na miejscu.


    Sory, ale to była odpowiedz na pytanie jak mogą wyglądać objawy w fonie, który ma uwalony UEM a nie czy fon autora tematu takowy ma! Poza tym jeśli fonik ma imei ????????????? to oświeć mnie i powiedz jakim cudem można z niego zedrzeć simlock?? Fakt jeśli ktoś sie zagalopował i zrobił erase całego obszaru flasha to zawsze można sczytać ASK dać do przeliczenia na RPL, wgrać i po kłopocie! Zastanów się czy twoja odpowiedz jest na miejscu!

    PS. Jak chcesz zacytować czyjś tekst to porostu użyj opcji "Cytuj"!

    0
  • #19 26 Kwi 2007 13:42
    apap
    Poziom 21  

    Nie czytasz uważnie. Napisałem, że gdy privider jest not found, to zazwyczaj przyczyną tego są sklonowane pm-y i wystarczy zdjąć simlpcka, aby odbudować security zone, natomiast imei ???????????? nie musi oznaczać uszkodzonego uema (w tym przypadku telefon raczej wcale by się nie włączył) natomiast jest niezgodność między zapisem w uemie i we flashu, a najczęstszą tego przyczyną jest full-erase flasha. Dlatego przed takimi zabawami dobrze jest sczytać sobie uem-a, aby nie trzeba było kupować rpl.
    Dokładnie to chciałem przekazać, w mniejszej ilości słów.
    A poza tym - bez urazy, uwaga o głupich odpowiedziach tyczyła szerszego forum, czytając, człowiek dziwnie się czuje.

    0
  • #21 26 Kwi 2007 18:26
    revolt
    Poziom 34  

    nowy PM jak nie to szukac usterki na plycie

    0
  • #23 27 Kwi 2007 09:25
    rinogsm
    Poziom 12  

    Możesz zastosować kawałek przewodu, foli aluminiowej taką antene mozna znalezc w n3100

    0
  • #24 27 Kwi 2007 13:08
    _pawelek1_
    Użytkownik obserwowany

    Witam Panów

    Mi to wygląda na usterkę HW proponuję wygrzać fona stacją HA z topnikiem, jezeli nie pomoże to sprubuj wymienić kwarc.
    Mialem kiedyś podobny przypadek tylko że tam byla PA uwalona i przy próbie zalogowania sie do sieci fon sie wyłączał lub resetował.
    Przyczyn moze być kilka np: oscylator, lub procesor sygnałowy MJOLNER.
    Pozdrawiam

    0