Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hyundai Q770 - brak startu

ANDGIEL 23 Apr 2007 22:48 1245 3
    ANDGIEL
    Level 11  
    witam

mam pytanie odnosnie usterki w przedmiotowym monitorku. Monitor nie stratuje tzn. po załaczeniu włacznika sieciowego mrugnie dioda kolorem pomaranczowym i gasnie. To jedyna reakcja. Sprawdziłem napiecia na wtórnej stronie przetwornicy i sa wszystkie zgodnie z opisem oczywiscie z małym spadkiem co do wartosci opisanej na płycie co chyba oznacza że brakuje prawidłowego obciazenia. Zostały sprawdzone wszystkie elementy w zasilaczu z wyjakiem STR-a . Zailacz zrobiony jest na STRG5643D i brak mi dalej pomysłu. Prosze o sugestje skoro napiecia sie zgadzaja a tu nadal nic...
    ANDGIEL
    Level 11  
    Witam

Wszyscy piszą o innych układach kierują mnie do linków ze starych tematów a tu proszę rodzynek. Tak czy inaczej dzisiaj go pokonałem he he radość jak.... ale do sedna problemem jest pamięć, która ma symbol A81DC i poniżej C424. MONIEK śmiga teraz tylko wsad do tej kostki i będzie pełen sukces. Dzięki radosław13 moje działania zostały odpowiednio pokierowane. Piszczenie i klikaniem przekaźnika wskazywały na nienormalne obciążenie przetwornicy, dioda w moim mrugnęła sobie na pomarańczowo i napięcia tez mimo zaniżonych zgadzały się z opisami. Teraz wiemy, co było przyczyną.
    A co do wsadu pamięci to, co dalej czy to będzie problem? A może Ktoś posiada?

Pozdrawiam i powodzenia

Pamięć: A81DC C424
    Procek: IQT FC 700 V3.1 HMS 91C7134-FD005 K 0423
    ANDGIEL
    Level 11  
    Temat zamykam. Monitor działa po wymianie pamięci.
    Dziękuje za pomoc