Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Odkurzacz Zelmer Cobra 2000 - słabo ciągnie

24 Kwi 2007 21:19 6099 8
  • Poziom 26  
    Jak w temacie, bardzo słabo ciągnie - wymieniłem łożyska (grzał się dość mocno) i szczotki ale... bez zmian. Może jakaś nieszczelność; choć nie zauważyłem; generalnie porażka... robiw
  • Poziom 24  
    Sprawdzałeś jak ciągnie po wyjęciu z obudowy? Może nieszczelność albo coś zapchane.No chyba że masz słabe obroty.
  • Poziom 15  
    Częśc obudowy zawierająca worek na kurz ma z dołu kółko jezdne, ibardz często pęka w tym miejscu obudowa , czego efektem jest słaby ciąg .
  • Poziom 17  
    Witam!
    Najczęściej to jest zanieczyszczony filtr powietrzny przy wlocie do agregatu ssącego?Sprawdziłbym też drożność węża ssącego?
    Pozdrawiam
    Andrzej
  • Poziom 26  
    Rury nowe, worki nowe. Zastanawiam się czy go nie rozebrać i wszystkie części składowe uszczelnić silikonem itp... robiw
  • Poziom 17  
    Witam!
    Nie o worek papierowy mi chodziło tylko o filtr powietrzny przy wlocie do agregatu ssącego.Zakładam również ,że po wymianie łożysk silnik jest sprawny i turbina nie była zanieczyszczona.Pozostaje pokrywa przednia-pod kołem jezdnym zazwyczaj pęknięte jest gniazdo.
    Pozdrawiam
    Andrzej
  • Poziom 26  
    PBK napisał:
    taa nawciągał się bidak a ty chcesz żeby pracował
    poczekaj aż zejdzie na ziemię
    ps. "dmuchnij go w rure" z 2 strony nie pękaj moze sie odetka :P


    Strasznie pomogłeś... zawsze tak doradzasz... brawo...

    --------------------------------------------------------------------
    Pęknięte było gniazdo przy tym kółku... Serdecznie dziękuję za pomoc i temat zamykam... pozdrawiam... robiw