Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Mitronik
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jak podlaczyc wzmak do radia Pioneer DEH-P5700MP

cooler ! 29 Kwi 2007 01:46 3005 5
  • #1 29 Kwi 2007 01:46
    cooler !
    Poziom 17  

    Witam wreszcie zabralem sie za pociagniecie przewodow w aucie i podlaczenie wzmaka, zmieniarki i skrzyni

    posiadam radio Pionner DEH-P5700MP ktore ma dwa 2 wyjścia przedwzmacniacza typu RCA

    1 front output
    2 rear output

    pod ktore podlaczyc wzmacniacz Boss BA-2200 do ktrego bedzie podlaczona skrzynia basowa na mostku

    i jak podlaczyc przewod sterujacy ktory mam zintegrowany z kablem RCA
    do radio pioneer DEH-P5700MP

    jest tam w przewodach od radia wole wtyczna system remote control (przewod niebieski z biala kreska)

    dodatkowo mam zmieniarke ktora tez ma kabel sterujacy
    ale ten jest podlaczony do przewodu zoltego (terminal always supplied)
    i nie wiem czy kabel sterujacy od wzmacniacza podlaczyc razem tam gdzie podlaczona jest zmieniarka czy do przewodu niebieskiego system remote control

    Bardzo prosze o pomoc

    Dodano po 5 [godziny] 53 [minuty]:

    panowie podlaczylem wszystko - mysle ze jest ok
    poczytalem i przeszukalem forum

    i niestety nic nie gra nawet radio

    odlaczylem kable rca od wzmaka

    podlaczylem tylko radio na fabrycznym kablu pionnera nawet bez antenty i radio nie gra co sie moglo stac czemu samo radio nie gra /??

    Dodano po 21 [minuty]:

    naprawde nikt nie ma jakiegos pomyslu ?

    co moglo sie stac

    bardzo prosze o pomoc ?

    0 5
  • Mitronik
  • #2 29 Kwi 2007 08:21
    lukass543
    Poziom 10  

    Skoro nie gra nawet samo radio to sprawdź główny bezpiecznik(pod maską).
    Co do wamacniacza to wydaje mi się że wyjście front jest na przedni zestwa a rear na tylny, jak podłączysz odwrotnie to prawdopodobnie w radio bedziesz miał na odwrót, gdy bedziesz ściszał tył to będzie się ściszał przód i na odwrót (domyślam się, że w tym radio jest sterowanie wzmacniaczami, jeśli nie to sam nie wiem)

    0
  • Mitronik
  • #3 29 Kwi 2007 10:25
    cooler !
    Poziom 17  

    bezpiecznik glowny przy aku jest ok sprawdzilem

    a radio ma 2 wyjscia na wzmak na front i rear

    wzmak ma grac tylko z skrzynia

    nie bardzo rozumiem co masz na mysli z podglasnianiem przodu i tylu w zaleznosci od podlaczenia wzmaka

    owszem mozna to robic faderem ale normalnie jak podglasniam radio to podglasniam 4 glosniki a fader ustawiasz jak chcesz

    na 99% radio nie ma sterowania wzmakiem
    maja to chyba modele pioneera o 1 oczko wzwyz

    0
  • #4 29 Kwi 2007 11:02
    powalla
    Moderator CarAudio

    Sterowanie wzmacniaczem(REMOTE) ,to ma 99% radioodtwarzaczy ,a tylko 1% go nie ma(jakieś stare SAFARI :-) itp. ). Jak masz podłączone te radio do instalacji w aucie -kostką ISO ,czy "pajęczyna" kabelków ? Sprawdź bezpiecznik przy radiu (na kabelkach lub w samym radiu ,bo Pioneery miały małe 10A bezpieczniki pod gniazdem kabli w obudowie radia.
    Kabel RCA do wzmacniacza podłącz obojętnie (rear,czy front) ,bo oba mają identyczny sygnał i nie ma znaczenia pod ,który podłączysz(przeważnie daje się suba pod REAR ale to nie ma znaczenia ,jeśli filtrował suba będziesz na wzmacniaczu.Są takie radia ,które mają specjalne filtry (bardziej rozbudowane niż te na wzmacniaczu)do suba właśnie na wyjściu REAR i wtedy koniecznie suba podpina się pod REAR właśnie.

    0
  • #5 29 Kwi 2007 11:49
    cooler !
    Poziom 17  

    jest tam w przewodach od radia wolna wtyczna system remote control (przewod niebieski z biala kreska) i mysle ze tu powinienem podlaczyc sterowanie do wzmaka

    co do bzpiecznika faktycznie jest w radiu w jego tylniej czesci wetkniety maly czerwony bezpiecznik 10A sprawdzilem go dzis - wizualnie wyglada ok

    jestem juz troszeke podlamany bo boje sie ze ujaralem radio

    Bardzo dziekuje wszystkim za rady i pomoc
    i czekam na dalsze rady jesli jeszcze mozna cos zrobic

    0
  • #6 29 Kwi 2007 18:13
    cooler !
    Poziom 17  

    juz po klopocie
    okazalo sie ze poszedl bezpiecznik w samochodzie 10A - swoja droga nadal nie wiem dlaczego

    okazalo sie takze ze wszystko dobrze podlaczylem i zestaw gra rewelacyjnie (skrzynia Soling + wzmak Boss Ba-2200)

    dziekuje za pomoc

    proponuje zamknac temat

    0