Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Gigabyte GA-8PE667 REV.1.0 znikający obraz Compaq 1520 LCD

camil99 28 Kwi 2007 20:04 1047 3
  • #1 28 Kwi 2007 20:04
    camil99
    Poziom 11  

    Witam
    Mam następujący problem: co pewien czas zaczyna gasnąć monitor Compaq 1520 LCD.
    Czasami zaskakuje ponownie, a czasami trzeba reset bo wszystko stoi.
    Dioda od dysku nie miga i od karty sieciowej, wtedy po resecie odpala, ale przy ładowaniu systemu zacina się i trzeba jeszcze ras zresetować.
    Czasami ekran zwęża się do trzech milimetrów widać tylko lewy bok ekranu.
    Bardzo proszę o poradę czego może być przyczyna.


    Mój zestaw :
    Geforce FX5200 (128MB)
    PłYTA:GIGABAJTE GA-8PE667 REV:1.0
    CELERON 2.200
    Pamięć 512 PC2700 i 256 DDR400
    Ta druga to VDATA (pierwsza nie wiem brak naklejek)
    Zasilacz: iBOX 350W
    Dyski: 80GB i 20GB
    Napęd DVD Samsung
    System: Win XP Profesional SP2

    Moderowany przez TONI_2003:

    Zmieniłem temat postu poprawiłem post!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

    0 3
  • #2 28 Kwi 2007 22:30
    spider907
    Poziom 12  

    ZAŁĄCZ JAKĄŚ GRE I SPRAWDZ CZY SIĘ BARDZO GRZEJĄ TRANZYSTORY W OKOLICY RADIATORA, JAK TAK TO NIE DŁUGO KARTA CI CAŁKIEM PADNIE

    Nie pisz przy pomocy samych wielkich liter!! Popraw post.
    [jankolo]

    0
  • #3 29 Kwi 2007 09:16
    camil99
    Poziom 11  

    Witam
    tranzystory grzeją się zaraz po odpaleniu gry. Da się coś z tym zrobić?

    0
  • #4 10 Gru 2007 15:17
    spider907
    Poziom 12  

    jedynym przedłużeniem żywotności grafiki jest zamontowanie wentylatora na radiatorze,

    Pozdrawiam
    spider907

    0