Witam mam problem z pompa wtryskowa, gdyz samochod mi zgasl w czasie jazdy i nie moge go odpalic, kilka dni wczesniej wchodzil na wieksze oproty przy odpaleniu, teraz widac ze paliwo bierze i wypuszcza odrazu powrotem, wogole nie podaje paliwa do wtyskiwaczy,
Jak samoczynnie wchodził na wysokie obroty to regulator odśrodkowy sterujący listwą padał. Sprawdź na wszelki wypadek filtr pompy. Listwa mogła się przyciąć w takim położeniu że nie podaje paliwa.
z całą pewnością ten elektrozawór nie dostaje zasilania a dodatkowo jeszcze może być zabrudzony co świadczy o samoczynnym wzroście obrotów po odpaleniu silnika, wykręć go najpierw i dobrze przepłukaj w benzynie ekstrakcyjnej oraz przedmuchaj a następnie wkręć w głowicę tłokorozdzielacza i zobacz próbnikiem czy po przekręceniu stacyjki, pojawia się napięcie 12 V na kabelku zakręcanym nakrętką na nim - jeśli nie to szukać gdzie jest przerwa lub przebicie do masy oraz sprawdzić przekaźnik (nie pamiętam jaki będzie on miał numer u Ciebie),
dla próby możesz na ten zawór podać prąd kabelkiem bezpośrednio z plusa akumulatora i silnik odpali - gwarantuję Ci to !
mam nadzieję, że wiesz o który elektrozawór chodzi ale dla pewności to ten oznaczony numerem 8 na poniższym foto :