Witam...
Pisze na tym forum jak gupek ale nie moge nigdzie znaleĽć pomocy.
Może akurat tutaj będzie kto¶ wiedział co sie stało.
Jaki¶ czas temu podpi±łem do mojego kompa inny monitor i tak bardzo zmieniło się jego taktowanie że nie ma jak patrzeć (ma 60Hz a wcze¶niej miałem 90Hz)
Co najlepsze nie można tego całkiem mu zmienić. "całkiem" bo można zmienić na np. 80Hz ale w rzeczywisto¶ci monitor dalej ma 60Hz. Jak by co to nie mam zwidów, mam czujny wzrok i naprawde zauważył bym różnice 20 Hz.
Jest teraz tak: (je¶li co¶ to pomoże)
Pisze monitor domy¶lmy ponieważ zrobiłem tego screena przed instalowanie sterów.
Dla pewno¶ci podpi±łem do mojego kompa jeszcze kilka monitorów i każdy tak chodził jak powyżej opisałem. Zainstalowałem nowe strowniki do karty nawet zmieniłem system i bez zmian. Nie podejrzewam karty bo nigdy nie miałem z ni± problemów.
Moja karta graficzna to: RADEON 9200 SE Family (z oryginalmini sterami)
Je¶li chodzi o mój monitor to: Medion lifetec - MD1772JC
I jeszcze jedno... powymieniałem strerowniki do tego monitora i nic ;(
Jak o naprawić? Czy to co¶ w ¶rodku monitora się zrombało?
Może kto¶ pomoże z rozwi±zaniem problemu.
Proszę o dokładne wyja¶nienie bo jestem zielony w monitorach!
Dodano po 25 [minuty]:
no nikt nie wie?
proszę o pomoc bo mam rzeczywi¶cie z tym wielki problem ;(
Pisze na tym forum jak gupek ale nie moge nigdzie znaleĽć pomocy.
Może akurat tutaj będzie kto¶ wiedział co sie stało.
Jaki¶ czas temu podpi±łem do mojego kompa inny monitor i tak bardzo zmieniło się jego taktowanie że nie ma jak patrzeć (ma 60Hz a wcze¶niej miałem 90Hz)
Co najlepsze nie można tego całkiem mu zmienić. "całkiem" bo można zmienić na np. 80Hz ale w rzeczywisto¶ci monitor dalej ma 60Hz. Jak by co to nie mam zwidów, mam czujny wzrok i naprawde zauważył bym różnice 20 Hz.
Jest teraz tak: (je¶li co¶ to pomoże)

Pisze monitor domy¶lmy ponieważ zrobiłem tego screena przed instalowanie sterów.
Dla pewno¶ci podpi±łem do mojego kompa jeszcze kilka monitorów i każdy tak chodził jak powyżej opisałem. Zainstalowałem nowe strowniki do karty nawet zmieniłem system i bez zmian. Nie podejrzewam karty bo nigdy nie miałem z ni± problemów.
Moja karta graficzna to: RADEON 9200 SE Family (z oryginalmini sterami)
Je¶li chodzi o mój monitor to: Medion lifetec - MD1772JC
I jeszcze jedno... powymieniałem strerowniki do tego monitora i nic ;(
Jak o naprawić? Czy to co¶ w ¶rodku monitora się zrombało?
Może kto¶ pomoże z rozwi±zaniem problemu.
Proszę o dokładne wyja¶nienie bo jestem zielony w monitorach!
Dodano po 25 [minuty]:
no nikt nie wie?
proszę o pomoc bo mam rzeczywi¶cie z tym wielki problem ;(