Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Romet i Ogar 205 - nie odpala. Czasami wzrasta gaz. Coś z cylindrem?

_MaZi_ 03 May 2007 10:51 2705 8
    _MaZi_
    Level 11  
    Witam! Mam problem z motorowerem Romet i silnikiem Ogar 205 (2biegowy, polski silnik). Ostatnio przechodzil remont(kupilem go jako remontowany), wymieniany mial cylinder, glowice silnika i gaznik. Iskre ma piekna(duza jak w WSce), układ paliwowy czysty bez zapchanych dysz, gaznik zasysa paliwo, zaplon zrobiony tylko nie chce odpalic. Mozna go odpalic ale zakladajac ciepla swiece(uda sie 1na 10 razy), zalewa swiece, benzyna wylatuje rura wydechową. Wczoraj go odpalilem po 5 godzinach pracy nad nim ale pojezdzil kilometr i zgasl. W niektorych momentach nagle wzrasta mu gaz tj jakby ktos docisnal manetke do samego konca. Nie wiem co to moze byc. Nikt nie wie co sie dzieje. Moze cos z cylindrem. Nie wiem. Prosze o odpowiedz i pomoc. Jakby cos to prosze pisac na 696427. Czesto jestem wieczorem kolo od 20 do 24. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam!
    _MaZi_
    Level 11  
    Tłok dobrze zalozony (sprawdzalem nawet), zawór jest. Liczy sie chec pomocy. Dzieki! czekam na dalsza pomoc i sugestie
    wjmarcia
    Level 13  
    Nie masz czasem złego składu mieszanki, a jeżeli jest ok to stawiam na gaźnik.
    vampire
    Level 12  
    Może uszczelniacze na wale.
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    jeżeli sam z siebie łapie wysokie obroty to lewy luft
    kortyleski
    Level 43  
    uszczelka pomiedzy cylindrem i gażnikiem lub/oraz
    simmeringi na wale
    bonek
    Level 13  
    Wymień kondensator - to przyczyna połowy problemów, mimo, że na sucho iskra jest piękna.

Dodano po 42 [sekundy]:

Wymień kondensator - to przyczyna połowy problemów, mimo, że na sucho iskra jest piękna.

Dodano po 12 [sekundy]:

Dodano po 4 [minuty]:

_MaZi_
    Level 11  
    juz wszystko jest ok. nie wiem jak to sie stalo :D Odpalil po kilku dniach. POkrecilem przy zaplonie, w gazniku, paliwka wlalem, sprawdzilem kondenstory, cewki, simeringi, wal, uszczeki, swiece itp. Po tej operacji za cholere nie chcial odpalic wiec sie wkurzylem i go schowalem do komorki. Po dwoch dniach odpalil z niecalego kopa (troszke kopką tylko ruszylem), odrazu na piekne obroty wszedl. Jezdzi az milo i szybciej niz inne bo az 65 km/h :) Nie wiem co sie stalo. Moze mu sie ulozylo w środku. Dziekuje za wasze propozycje i pomoc! POzdrawiam. elO