emka371 wrote:Witam!
Dokładnie takie jak podałeś:
TS120/24: 2 x 13V / 2,2A i 2x9.5V / 2,2 A; TS 120/13: 25V / 3,1 A i 2x18,5V / 0,1A.

Czyli na stronie indela jest błąd albo obecnie produkowany TS120/13 nie jest odpowiednikiem tego "starego". Myślę, że jednak bardziej prawdopodobna jest ta pierwsza możliwość.
Jeśli chodzi o elementy produkcji polskiej to nie jest z nimi tak źle, czego dowodem jest choćby ilość użytkowanych do tej pory urządzeń (niektóre z nich pracują bezawaryjnie po 20 lat lub więcej).
U mojego kolegi stoi mój wzmacniacz "Meluzyna"(jeśli dobrze pamiętam 1979r. produkcji), jedyne co w nim robiłem to wymieniałem potencjometr od głośności, podczas tej operacji zerwałem plomby wykonane z farby, a więc byłem pierwszą osobą która go rozkręciła. Podobnie jest z telewizorami i innym sprzętem RTV. U mojej babci do dziś pracuje TV Helios, w nim został dołożony dekoder PAL (z przyczyn oczywistych) i chyba dwa razy był wymieniany powielacz (to akurat typowe w tych TV), reszta elektroniki nieruszana.
To, że się rozpadają elementy to prawdopodobnie wynik przechowywania sprzętu w niewłaściwych warunkach, wiele z nich w latach '90 trafiło do piwnic i przeleżało tam kilka lat - stąd takie problemy.
Chciałbym za 20 lat zobaczyć bezawaryjnie pracujące współczesne urządzenie

Tak więc podtrzymuje moje zdanie na temat ulepszeń, wymienić można jedynie elementy które ze swej natury sie zużywają (kondensatory, potencjometry, etc.).
Pozdrawiam