Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Motorola i6 - problem z simlockiem

gw007 06 May 2007 19:52 1564 19
    gw007
    Level 20  
    Witam, mam uszkodzoną motorole l6
    Telefon pad po prubie zdjecia simloka boxem: ULTIMABOXLIGHT bez uzycia TP

Podjeta zostala naprawa BOXEM: MSS VICTOR 2
    lecz nie udalo sie naprawic.

Czy jest tu ktos doswiadczony z branzy MOTOROLI?

To wyswietla sie na telefonie:

Boot Loader
    08.D0
    SW Version:
    R3511_G_0A.52.26R_B
    PHONE CODE SIG ERROR:
    35:02:

OK to Program
    USB
    Transfer Mode
    Artech
    VIP Meritorious for electroda.pl
    a baterie masz na fulla bo ja miałem tak z v235 tez mi padła na ultimie ale podniosłem ja po tp na smert clipie
    Wasz3k
    Level 25  
    spróbuj naprawa pds + fullflash ( z flexem) i unlock.
    gw007
    Level 20  
    jest na full, po podlaczeniu bateri wyswietla sie to co napisalem, ale ta bateria co sciagalem simloka chyba padla bo mam teraz druga naladowana.
    Artech
    PHONE CODE SIG ERROR: wyglda na typowe uszkodzenie oprogramowania ja miałem gorzej critical error: spróbuj na smarcie mi poszła za raz na ultimie niechiała wstac wszystko robisz z tp oczywiscie??
    gw007
    Level 20  
    mam tylko mms victor 2 i ultimabox ten mms podobno mial byc najlebszy i pozadnie kosztowal ale stracilem juz o nim zdanie.
    Artech
    heheheh a ja sie przymierzam do kupna ,ps wezme pod uwage
    to spróbuj flesza zapakowac ultima mi przynajmnej szedł ,enter blank naprawa pds ,full flesh ,unlok wszystko z tp.
    gw007
    Level 20  
    jeszcze pytanie bo z tego co widze w obcjach jest kilka modeli:
    L6 (R3511_G)
    L6 (R3517_G)
    L6 (R3443H1_G)
    czy to ma jakies znaczenie? jak tak to jak to poznac
    Artech
    no jasne ze ma sam nawet napisałes jakie ustawiasz takie jakie masz w telefonie a sprawdzasz to *+#+power

ps moze zdejmowałes z innej opcji???
    gw007
    Level 20  
    raczej robilem przy tej ale nie dam sobie glowy uciac. Czy da sie to zmienic wgrywajac inny soft bo jesli nei to mam L6 (R3511_G) ale wgrywalem potem na w ciemno cos przez mss
    Artech
    sprawdz wersjie tak jak ci napisałem w tel i wgraj taka jak tam jest ,

da sie :)
    gw007
    Level 20  
    sprawdzilem jest 3511 ale ze wgrywalem cos tam to wolalem zapytac czy nei popsulem, sciagam pds i zaraz bede wgrywal ten ultimabox wydaje mi sie fajniejszy niz mss i jaka roznica ceny
    FranekDolas
    gw007 wrote:
    mam tylko mms victor 2 i ultimabox ten mms podobno mial byc najlebszy i pozadnie kosztowal ale stracilem juz o nim zdanie.

To tak jakbyś powiedział że wiertarka Hilti to syf i lepszy jest Topex z marketu...
    MSS4 swobodnie naprawia L6 po TP ale jak każdy sprzęt wymaga od użytkownika minimum myślenia...
    gw007
    Level 20  
    ok bede kombinowal po mss bo musi mi sie zwrocic.
    slaw76
    Level 14  
    Wystarczy wgrac monstera i załatwi to sprawe , sprawdzone :)
    fingusio
    Conditionally unlocked
    Jak masz chociazby MMSv2 i Ultime to zadne monstery Ci nie sa potrzebne...

Zrob tak jak ktos juz powiedzial....repair PDS+fullflash i telefon wstanie na 100%. Zrob to Ultima.
    gw007
    Level 20  
    teraz to juz wogole mam problem telefon nie jest wykrywany:( mam do kupienia za 140 drugi to jego kosztem naprawil bym go i oddal klientowi ale czy da sie zmienic imei?
    kystiano
    Level 14  
    musi stanąć na nogi imei da się naprawić nie spotkałem takiej motki której nie można postawić na nogi z początku trzeba im poświęcić troszkę uwagi i najlepiej mieć 2 sprzęty ja osobiście pracuję tylko smart moto z s-card i jeszcze mi się nie zdarzyło nie naprawić motki po źle zciągniętym locku bateria ful jeśli nie idzie to testpoint repair pds+ ful
    gw007
    Level 20  
    ale ona nie jest wykrywana juz nawet po usb, wczoraj to jescze wykrywalo i pisalo uzadzenie nie rozpoznane a teraz nic