logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć Sim-Locka za pomocą urządzenia Tornado?

donWito 08 Maj 2007 14:44 4784 30
REKLAMA
  • #1 3861962
    donWito
    Poziom 10  
    Witam.

Zakupiłem nie dawno Tornado i nie wiem zbytnio jak się nim posługiwać. Urządzenie jest juz zainstalowane, łączy mi telefon z komputerem, ale nie wiem np. jak ściągnąć Sim-Locka. Posiadam następujący program:

Czy potrzebny jest inny program (jeżeli tak to jaki) czy mogę zrobić to tym programem. Jeżeli tak to jak?
  • REKLAMA
  • #2 3861978
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    To jest program do emulacji portu COM przez Tornado. Tymi nic nie zrobisz.

Zassaj z supportu najnowsza wersje HWK_Suite_Setup_v2.0.5.exe i zainstaluj.
  • #3 3861980
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    dostałeś jakiś dostęp do supportu? tam wszystko jest.. programy flashe..
    pozdrawiam
    Michał
  • #4 3862043
    donWito
    Poziom 10  
    Mam support. Zainstalowałem UFS_Suite_Setup_v03[1].03.000 i pokazały mi się na pulpicie następujące programy:

Jak klikam na nie to otwierają mi się tylko na chwile ( dokładnie ułąmek sekundy) i się zamykają. W niektórych występują błędy typu:

Mogę tylko otworzyć pierwszy program UFS_ACER

Zainstalowałem z opcją HWK. Czy to problem systemu. (mam 98 se) czy może jakiś inny problem?
  • #5 3862054
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Hmm troche mało mapisałeś. Czy masz HWK trial czy Full-a. Powinieneś zarejestrować box-a i mieć dostęp do supportu. Napisz co kupiłeś konkretnie czy jest to USF-3 z hwk trial czy full.Bez tych info ciężko coś doradzić. Pozdro

Dodano po 4 [minuty]:

98win - polecił bym xp, nie ma takich problemów. Na 98 bedzie ci ciężko. jak co kliknij na gg 9080914
  • #7 3862093
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    ty nie masz HWK,
    Załączniki:
    • Manual pdf nokia SE.rar (2.73 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 3862100
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    zrób upada boksa .czyli zaktualizuj go przy instalacji
  • #9 3862144
    patrikpl
    Poziom 11  
    Wstawie Ci pozniej potężna instrukcje co i jak, opis każdego programu, ale to wieczorkiem bo teraz niemam plytki pod reką...
  • #10 3862155
    donWito
    Poziom 10  
    Co to jest to HWK??

Jeżeli go nie mam to musze wybrać opcje instalacji "None HWK" ??

Update boksa: odinstalowac UFSx device drivers. Zainstalować na nowo z opcją updata????

Ale coś mi się wydaję zę to problem windowsa 98. Korzystał ktoś z niego na tym systemie i nie miał problemów??
  • #11 3862165
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Ja na jednym z komputerów mam 98 i chodzi wszystko dobrze. Zassaj sobie manual który dał tonk na pewno się przyda.

pozdr
  • #12 3862166
    Artech
    donWito napisał:
    Co to jest to HWK??

Jeżeli go nie mam to musze wybrać opcje instalacji "None HWK" ??

Update boksa: odinstalowac UFSx device drivers. Zainstalować na nowo z opcją updata????

Ale coś mi się wydaję zę to problem windowsa 98. Korzystał ktoś z niego na tym systemie i nie miał problemów??

dokładnie tak jak piszesz a co do windy to niema róznicy mi chodzi na tym i na tym ..:)
  • #13 3862170
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    HWK to przystawka do UFSa umozliwiajaca korzystanei np wlasie z programow do LG, do nowych SE (KZF) itp.

Ja korzystalem na Win98 i hulalo az milo:)

odinstaluj i zainstaluj bez HWK
  • #14 3862184
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Troche wygórowana cena za tego USF-a. Poczytaj o HWK Killer. Z tym będzie ci łatwiej
  • #15 3862206
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    spokojnie z tym hwk kilerem, niech uruchomi samo torando,
  • #16 3862258
    donWito
    Poziom 10  
    Dzięki TONK za manuala. Juz go posiadałem. Rozumiem, że opis dotyczy programów w UFSx SUITE. Jednak nie mogę ich odpalić. Boxa nie mogę odinstalować. Wyskakuje jakiś dziwny błąd. Jutro przeinstaluje no nowo winde i spróbuje zainstalowac wszystko na świerzo.

Słyszałem że można też sciągać Sim Locki przez IRDE np. w sony ericsonach. Czy mogę to zrobić to tym oprogramowaniem??

Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem :D
  • #17 3862277
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Proszę bardzo, Masz tu instrukcje do TORNADO ( ma 5MB więc będż cierpliwy przy otwieraniu ). Pozdro Ps sciągnij sobie HWK Killer 21b z
    http://www.schwantz-i.org/nokia/HWKKiller21b.zip

INSTRUKCJA
    http://rapidshare.com/files/30173369/instrukcja.doc

Ps zainstaluj wersje UFS_Suite_Setup_v03.01.000
  • REKLAMA
  • #18 3862343
    tino2003
    Admin grupy GSM
    donWito napisał:

Słyszałem że można też sciągać Sim Locki przez IRDE np. w sony ericsonach.

Tak można a nawet jak się ma boxa to telepatycznie się simlocki ściąga.
    Kolego proponuję poczytanie Ci przynajmniej przez tydzień czasu 12godz. dziennie elektrodę bo inaczej to nic nie będzie z tego ściągania tych simlocków. ;)
    pozdr
  • #19 3865260
    donWito
    Poziom 10  
    HEH. Czytam non stop ;D System ma już świerzy, ale po instalacji UFSx2COM wyskakuje mi taki komunikat:

Moze ktoś mi podesłać ten plik na maila wh14(_at_)wp.pl

Z góry dzięki
  • #20 3865280
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ten sterownik masz w katalogu gdzie zainstalowałeś srasoft, prawdopodobnie C/program files/sarasoft/usb driver
    pozdr
  • REKLAMA
  • #21 3865318
    Artech
    musisz mu wskazac ten sterownik tam gdzie tino2003 ci napisał
  • #22 3865320
    komismaja
    Ocena: 25
    dokładnie jakos zle te stery zainstalowałes
    jak nie masz w katalogu to na supporcie powinny byc
  • #23 3865352
    donWito
    Poziom 10  
    Heh. Już działą zorbiłem tak ja Tino mówił. Wszytsko śmiga. Znaczy się ten UFSx2COM. Z softu działają tylko 3 programy. Poniższe programy włączają się na ułamek sekundy :

może tak to ma być??
  • #24 3865416
    Artech
    niewiem jak z nowym upadem..
    ale powinny sie wszystkie właczac ,bez hwka to tylko niebedziesz miał pdswietlonych opcji co robi hwka
  • #25 3865488
    donWito
    Poziom 10  
    Spróbuje ściągnąć jakiś starszy Soft. Może to pomoże. Jeden z tych nie aktywnych programów jest odpowiedzialny za Nokiee, a chce poćwiczyc na Nokii 3100 więc musze go mieć.
  • #26 3869460
    donWito
    Poziom 10  
    Witam. Poradziłem sobie z problemem. Już działa wszystko:D. Na win98 se działąją tylko suity 3.0 i wcześniejsze. Teraz czeka mnie studiowanie instrukcji. Chciałbym podziękować wszystkim co się wypowiedzieli na ten temat.

BTW może ktoś poleci jakiegoś BOXa który obsługuje Siemensy i inne telefony nie obsługiwane przes Tornado.

Z góry dzięki!!!!
  • #27 3869470
    Artech
    donWito napisał:
    Witam. Poradziłem sobie z problemem. Już działa wszystko:D. Na win98 se działąją tylko suity 3.0 i wcześniejsze. Teraz czeka mnie studiowanie instrukcji. Chciałbym podziękować wszystkim co się wypowiedzieli na ten temat.

BTW może ktoś poleci jakiegoś BOXa który obsługuje Siemensy i inne telefony nie obsługiwane przes Tornado.

Z góry dzięki!!!!

martech jak dla mnie chociaz teraz juz nie tak ambitny jak wczesniej :)
  • #29 3869533
    Artech
    martech to przedział kssowy miedzy 1000zł-a 2000zł
    wiec cos takiego szukaj a nie licytacjie od 1zł

Dodano po 20 [sekundy]:

dle mnie to rewelka niejest
  • #30 3869622
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Nie kupuj wersji lite tylko kup fulla czyli razem z TP adapterem. Nawet na allegro można w dobrej cenie znaleść.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił urządzenie Tornado (UFS 3) do zdejmowania Sim-Locka, jednak miał problemy z uruchomieniem oprogramowania UFS Suite na systemie Windows 98 SE. Programy uruchamiały się tylko na ułamek sekundy, a niektóre wyświetlały błędy. Zalecano pobranie najnowszej wersji HWK_Suite_Setup oraz instalację bez opcji HWK, gdyż Tornado nie posiada HWK (przystawki do UFS umożliwiającej obsługę niektórych modeli telefonów). Problemy z kompatybilnością oprogramowania na Windows 98 były potwierdzone, sugerowano przejście na Windows XP dla lepszej stabilności. Użytkownik otrzymał instrukcje i linki do manuali oraz narzędzia HWK Killer, które pomaga w obsłudze oprogramowania. Po reinstalacji systemu i sterowników UFSx2COM problem z uruchamianiem programów częściowo ustąpił, lecz nie wszystkie aplikacje działały poprawnie. Potwierdzono, że Sim-Lock można zdejmować także przez IR (np. w telefonach Sony Ericsson) za pomocą tego oprogramowania. Na koniec użytkownik rozważał zakup innego BOX-a (Martech) do obsługi telefonów Siemens i innych nieobsługiwanych przez Tornado, otrzymując porady dotyczące wersji i cen.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA