Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[6260] nie dziala glosnik

CaMIkaZEe 10 May 2007 12:10 1383 7
    CaMIkaZEe
    Level 20  
    Witam!

Mam nokie 6260 po niewielkich przejsciach (wymiana tasmy + wyswietlacz + soft). Nie dziala w niej glosnik (ten od dzwonkow). Glosnik rozmow chodzi ok, tylko chyba troszke za cicho. Wymienialem PMy i nadal nic :(
    CaMIkaZEe
    Level 20  
    wygrzalem ukladzik i okolice ale nadal nic, sie zastanawiam ciagle nad tasma lub softem ogolnie telefon zalany nie byl
    ftb
    Level 35  
    co ma do tego soft...a taśma ..schemat i sprawdz czy masz połączenie od głośnika do N662(Vo1 i Vo2) czyli np do biegunów C340.Jeśli tu ok to wymiana chipa..pasuje z większości DC4 np 6310 itd
    CaMIkaZEe
    Level 20  
    ale chodzi o to, ze przed zabiegami typu zmiana obudowy, wymiana tasmy, wyswietlacza wszystko dzialalo. Z zestawem sluchawkowym dziala wszystko ok i glosnosc tez dobra, wiec zakladam, ze uklad wzmacniacza audio jest sprawny, przelutowalem gniazdo na tasmie na wszelki wypadek i nadal to samo :(
    ftb
    Level 35  
    zamiast lutować w ciemno zrób jak napisałem..miernik i czy są połaczenia od głośnika dalej..
    Arakros
    Level 10  
    też tak miałem i pomogła wymiana buzera ;)
    CaMIkaZEe
    Level 20  
    Ogolnie doszedlem do tego co sie stalo. Mianowicie zlacze od tasmy podczas wyjmowania wyrwalo 3 sciezki odpowiedzialne za dzwieki. Zrobilem obejscie, wlaczam wszystko chodzi, oprucz przycisku "w gore" :/ Wyjalem tasme i zlacze peklo! Z tego krotki moral, nie kupujcie nieoryginalnych tasm!