Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Witam mam problem z XFX GeForce 7600GT

Disturber 12 May 2007 14:26 1389 12
  • #1
    Disturber
    Level 10  
    Witam jak juz napisałem w temacie mam problem z moją nową grafiką. Niby wszysztko działa w 100% do czasu aż włącze byle jakiego dvix'a.... komp sie zacina i ani rusz, wyłącznie twardy reset pomaga. Karta jest nowiutka, zakupiona 2 dni temu. Gry i wszystkie programy chodzą ok, tylko te nieszczęsne dvix'y.
    Czy w ogóle ktoś miał podobne kłopoty z ta kartą? Czym może to byc spowodowane?
    Ps: Postawienie systemu w niczym nie pomogło.
    Witam mam problem z XFX GeForce 7600GT
    G71 256-bit GPU
    560 / 1400 Mhz
    256MB GDDR3 1.2ns
    AGP 8x


    Proszę o szybkie porady!
    ____
    Pozdrawiam
  • #2
    tronic1
    IT specialist
    Masz problem raczej z kodekami a nie z kartą.
  • #3
    Disturber
    Level 10  
    tronic1 wrote:
    Masz problem raczej z kodekami a nie z kartą.


    Próbowałem instalować praktycznie wszystkie <stare i nowe> sterowniki i dalej jest to samo!

    Jak myślicie czy możliwe iż bios z płyty głównej "gryzie" się z biosem karty ?
  • #4
    tronic1
    IT specialist
    I to właśnie błąd,instalowanie wszelkiej maści kodeków.Odinstaluj wszystkie,zainstaluj ostatnie K-Lite.
  • #5
    Disturber
    Level 10  
    tronic1 wrote:
    I to właśnie błąd,instalowanie wszelkiej maści kodeków.Odinstaluj wszystkie,zainstaluj ostatnie K-Lite.


    po każdej nieudanej instalacji odinstalowywałem i próbowałem z nowymi. Nic to nie dało.
  • #6
    matti1414
    Level 11  
    Jaką masz płytę główną?

    Może pomoże aktualizacja BIOSu??
  • #7
    Disturber
    Level 10  
    matti1414 wrote:
    Jaką masz płytę główną?


    MSI KT4AV
  • #8
    Logan
    Level 30  
    Disturber wrote:
    tronic1 wrote:
    Masz problem raczej z kodekami a nie z kartą.


    Próbowałem instalować praktycznie wszystkie <stare i nowe> sterowniki i dalej jest to samo!


    Czy kolega odroznia sterowniki od kodekow ?
  • #9
    Disturber
    Level 10  
    Logan wrote:
    Disturber wrote:
    tronic1 wrote:
    Masz problem raczej z kodekami a nie z kartą.


    Próbowałem instalować praktycznie wszystkie <stare i nowe> sterowniki i dalej jest to samo!


    Czy kolega odroznia sterowniki od kodekow ?


    mam zainstalowane ffdshow .....
  • #10
    deviator
    Level 14  
    Witam polecam klite mega codec pack. Używam tej wersji :klmcodec152 34,3 MB. Ma dwa plusy: odinstalowuje wszystkie dublujące się kodeki i ładuje swoje i na końcu usuwa uszkodzone filtry które często powstają po zabawach z kodekami. Mi pomogło już wiele razy:)
  • #11
    Radysh
    Level 27  
    Niech kolega sprawdzi działanie plików video programem VLC media player. Jeśli nic dziwnego podczas odtwarzania w/w nie będzie się dziać można stwierdzić, że to wina "kodeków".

    Według mnie najlepszym zestawem jest ffdshow + Real Alternative + Qucktime alternative.
  • #12
    michalkam17
    Level 11  
    Zainstaluj kodeki !! to powinno pomóc !! K-Lite codecs pack lub ace mega codec pack !!
  • #13
    Disturber
    Level 10  
    po zainstalowaniu innych kodeków dalej jest to samo....