Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba e-studio 163 problem z zasilaczem

lesiooo27 14 May 2007 17:41 1525 4
  • #1
    lesiooo27

    Level 11  
    Mam problem z zasilaczem tej kopiarki, dopiero co zabrałem maszynę do firmy i jutro będę chciał coś zrobić. Po włączeniu słychać przekaźnik i wyłączeniu również, nic nie widać nic nie słychać. Ksero uszkodziło się w trakcie pracy u klienta.
    Proszę o podpowiedzi i jeśli ktoś ma schemat i serwisówkę mile widziana pomoc. Jutro dam dalsze wątki tematu.

    Moderated By kosmita:

    Post raportowany. W tym dziale forum nie pytamy o schematy/serwisówki, specjalnie po to został utworzony dzielny dział na tym forum. Sprawa druga Przeczytaj punkt 10.2 i 11 regulaminu. Poprawiłem temat. Za całokształt postu - ostrzeżeniu.
    Wpis dokonany w dniu: 2007-05-14 o godzinie: 19:43

  • #2
    BoBa
    Photocopiers specialist
    Chyba nie jest to zasilacz, kilka takich przypadków miało już miejsce. uszkadza sie płytka SRAM przyłączoną do płyty głównej :6LE62758000 PWA-F-SRAM-280
  • Helpful post
    #3
    remikazm
    Level 12  
    Spróbuj włączyć maszynę z wciśnietymi klawiszami "1"+"3"+"*"
    Kiedyś miałem taki przypadek i to pomogło. Maszyna działa do dziś bez problemów.
  • #4
    cefram
    Level 30  
    Witam

    Reset dobry na wszystko :)
    W tym wypadku to raczej szkoda fatygi.

    Pozdrawiam

    Maszyna nie jest czasem na gwarancji?
  • #5
    lesiooo27

    Level 11  
    Remikazm podałeś mi dobrą podpowiedź, reset od razu postawił kopiarkę na "nogi".Maszyna jest gwarancyjną i ma 12000 kopii.
    Dziękuję za rady i w ten sposób zamykam temat.