Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centurion Xabre - żywotność baterii CR2450

_magu_ 17 May 2007 11:55 1839 3
Eltrox Hurton
    _magu_
    Level 11  
    Witam.
    Jestem zainteresowany zakupem alarmu Centurion Xabre jednak proszę osoby, które mają ten alarm zainstalowany o informację jak długo wytrzymuje bateria pilota. Chodzi oczywiście o pilot z radiopowiadomieniem. Wiadomo że musi cały czas być w trybie czuwania, więc zużycie baterii jest szybsze. Mam jednak nadzieję, że nie trzeba jej wymieniać co miesiąc.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • Eltrox Hurton
    ar2rek
    Level 11  
    znajomy miał i zmienił właśnie z powodu wytrzymałości baterii +/- 3 miesiące
  • Eltrox Hurton
    _magu_
    Level 11  
    Spodziewałem się, że bateria nie trzyma zbyt długo ale trzy miesiące to lekka przesada. Liczyłem, że jej żywotność to jakiś rok czasu. Zwykłe piloty wytrzymują spokojnie kilka lat.
    Dziękuję za szybką odpowiedź i chyba sobie odpuszczę ten alarm.
    Jeszcze jedno pytanie. Czy do tego alarmu można podłączyć ultradźwięki? Przeczytałem całą instrukcję od niego i nie ma tam żadnej informacji o takich czujnikach. Są różne wyjścia do sterowania urządzeniami ale jakoś nie doczytałem się żeby były wejścia na inne czujniki. Na forum czytałem o podłączaniu równoległym czujników ultradź. z czujnikiem wstrząsu ale były z tym problemy.
    kmak13
    Level 13  
    Nie wiem o którego pilota ci chodzi... są dwa rodzaje. Starszy ma diody ułożone w pionie 4szt bateria działa przy częstym użytkowaniu ok 6 miesięcy oczywiście wcześniej sygnalizuje że trzeba ją zmienić. Nowszy pilot 8diod nad przyciskami wygląda troszkę jak z odpustu... 3 miesiące a są mi znane przypadki że jeden miesiąc. Jak się zdecydujesz bierz stary pilot przychodzą na niego wszystkie informacje i alarmy a w nowszym wszystkie alarmy ale nie wszystkie potwierdzenia... Poza tym alarm super obsługi i wszystkich funkcji trzeba się uczyć dużo dłużej niż trzymają baterie.... Ja mam go już 1.5 roku... Pozdrawiam KMak13