Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ELEMIS brak synchronizacji pionowej !!!

kolo 16 Oct 2003 21:39 1774 8
  • #1
    kolo
    Level 20  
    ELEMIS monitor 5511STP usterka polega na braku synchronizacji pionowej obraz cały czas drga !.Są momenty ze na chwilkę ustabilizuje się ale towarzyszy temu zanik foni !.Napięcia na zasilaniu ok. elki w zasilaczu wymieniłem....coś jeszcze proszę o POMOC.Pozdrawiam.
  • #2
    gorzyga
    Level 20  
    Proponowalbylm powymieniac elektrolity w p.cz. Byl tam bodajrze 1uF,ktory lubial wysychac. Siadala wtedy synchornizacja,zanikala fonia... moze to to.
  • #3
    mch
    Level 23  
    Według mnie to uszkodzenia trzeba szukać w module TXT i AV.Były w nim BC , które lubiły siadać.
  • #4
    kolo
    Level 20  
    Wymieniłem wszystkie BC w TXT i AV elektrolity w pcz.jeszcze raz sprawdziłem zasilacz i dalej bez efektu !!! nie miałem jeszcze tak trudnego przypadku......
  • #5
    peter falk
    Home appliances specialist
    A C966 ruszałeś?
  • #6
    BONO
    Level 28  
    PERKI SĄ POŁACZONE DO SCALAKA MOŻE ON SIADA MIAŁEM KIEDYS TAKI PROBLEM Z NEPTUNEM SCALAK BYŁ WALNIETY
    wyłącz caps lock zdzich42
  • #7
    mch
    Level 23  
    A co z odbiorem przez AV.Też drży?
  • #8
    kolo
    Level 20  
    Naprawiłem uszkodzony był faktycznie C966 i na dodatek pokręcony perkami.Wszystko działa ok.wielkie dzięki za pomoc . Nie miał bym tyle cierpliwości zeby do tego uszkodzenia dojsc samodzielnie. Pozdrawiam.
  • #9
    peter falk
    Home appliances specialist
    I takie małe podsumowanie naprawy: przez c966 idzie sygnał video do separatora imp. V i H. Utrata pojemności powoduje obniżenie poziomu impulsów synchro V, które i tak w sygnale wideo są o niskim poziomie, a na dodatek na impulsy nakłada się składowa stała przez wyschnięty kondensator.