Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lancia Lybra,sterowanie z kluczyka, jak podlaczyc alarm?

fhufenix 18 May 2007 16:05 3010 1
    fhufenix
    Level 11  
    Chce podlaczyc alarm do Lancii Lybry, 2001 rok, jest tam sterowanie zamkiem w kluczyku, ale padlo. Chodzi mi glownie o sterowanie zamkiem z pilota, dlatego chce ten alarm...
    Mam juz alarm i schematy montazu (z elektrody), ale w wersji bez sterowania z kluczyka jest prosty montaz (sterowanie masami), a w wersji z kluczykiem jest jakas zagadka... Chodzi chyba o wpiecie w fabryczny alarm, dlatego jest tam wiecej kabli itp. Od razu mowie ze nie musi to dzialac razem, chce tylko zeby pilot od alarmu otwieral i zamykal zamek. Czy wystarczy sie wpiac gdzies w kable od silownika (tak jak a wersji bez sterowania z fabrycznego kluczyka), czy trzeba sie wpinac jakos w ten fabryczny alarm? Chodzi mi o to zeby nic sie nie spapralo przy robocie :)
    Przegladalem inne schematy, do innych aut i wszedzie tam gdzie jest sterowanie zamka z fanrycznego pilota w kluczyku jest jakis dziwny schemat... Nie do konca wiem o co w tym chodzi...
    Prosze o wszelkie porady
    xwit
    Level 33  
    Wpinasz się kolego normalnie tak jak w sterowaniu normalnym bez pilota.A w tamtym jest więcej bo tak podłączasz alarm by oryginalny pilot sterował też alarmem.Ot tyle.