Witam. Po przeanalizowaniu całego forum elektrody w końcu udało mi się zreperować taśmę. Chcialem podkreslic na początku że nie jest żaden post przeciwko MelJey-owi wręcz przeciwnie doceniłem jego dzieło. W moim przypadku kupilem blaupunkta atlante na allegro wlasnie z brakującymi pixelami. Tasme podgrzalem hot'airem i na początku wszystko pięknie ładnie było lecz po kilku dniach czar prysł. Zdalo moze by to swoją rolę jakby to czymś można było docisnąć. W moim przypadku tasma byla przerwana a niestety naprawa jak w wielu przypadkach jest nieoplacalna. Byl to egzemplarz próbny. Po pierwsze lepiej nie stosować drucikow od zadnego dysku twardego (za twarde) ja użyłem tutaj "kosmicznej technologii" i zastosowalem druciki ze słuchawek (cieńsze i co najważniejsze są pokryte izolatorem). Uzylem tez kleju electon a po przyklejeniu i wyschnieciu utwardzilem to kropelką. Cala praca trwała 5 dni
ponieważ trudno jest przykleić naraz wiecej niz 10 drucikow. Wszystko po delikatnym montażu zaświeciło jak trzeba. Zrobiłem do tego kilka fotek ktore zamieszam pod spodem
Niestety nie mam możliwości zrobic zdjecia po złożeniu :/
pozdrawiam
ps. moze ten post uratuje kilka starszych blaupunktow:)

pozdrawiam
ps. moze ten post uratuje kilka starszych blaupunktow:)