Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
Optex
    Pierdzigrucha
    Level 2  
    Zastanawiam się , jak zbudować minę czy coś innaczej nazywającego się:P ale żeby działało i spełniało moje kryteria:
    -posiadanie czujniku ruchu lub czegoś co zabezpiecza przed wdarciem się intruza na teren (obóz harcerski [proporzec])
    -tanie
    -lekkie
    Wszystko będzie podłączone do racy lub mieszanki błyskowej
    Podsumowanie:
    tani sposób na budowę "minę" z czujnikiem ruchu zasilana bateriami lub czymś lekkim
    Proszę o schemat lub inny sposób na budowę "zabezpieczacza" flagi "P
  • Optex
    hefid
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • Optex
    komornik320
    Level 11  
    Jeżeli chodzi o ten czujnik ruchu to będzie działał tak jak w tym projekcie i w tym schemacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic739092.html przynajmniej tak mi się wydaje. Masz tam jeszcze sterowanie ręczne jak trochę pokombinujesz to może akurat okaże się pomocny ten schemat. A zapomniałbym ten schemat jest blokowy. Zamiast drzwi będzie raca. Te 3 sekundy opóźnienia wyrzucisz i powinno grać. Tak by mniej więcej to wyglądało w teorii a praktyce to musisz spróbować. Może akurat coś się przyda a jak nie to ja nie pomogę.
    Pozdrawiam
    Pierdzigrucha
    Level 2  
    no ale jak to zasilic?
    komornik320
    Level 11  
    Pierdzigrucha wrote:
    no ale jak to zasilic?

Niektóre czujniki ruchu mają w "sobie" zasilanie np. bateriami typu AA. Więc czujnik powinien tylko wysłać sygnał do tej racy czy co to ma być. Jeżeli będzie jakieś napięcie to nie ma problemu raczej.
    Pozdrawiam