Witam mam problem z wyżej wymienioną klimatyzacją manualną mianowicie.Kupiłem auto z uszkodzoną chłodnicą klimatyzacji, po spawaniu jej niestety próba szczelności dała wynik zły.Wymienilem chłodnice i nabiłem u mechanika czynnik, szczelnośc ok.Po włączeniu klimy słychać że sprzęgiełko sprężarki się załączyło , troche pochodziło z 1 min i się sprzęgiełko wyłączyło.W tym czasie było zimne powietrze, za jakieś 5 min znowu się sprężarka załączyła ale już na 10 sek i się wyłączyła i tak w kółko, dodam że jak się potem włącza na parenascie sek to nie czuć zimnego powietrza.Dodatkowo jak się załączy klima to za kilka sek załączają się 2 wentylatory, na urządzeniu do klimatyzacjii Valeo są dwa zegary jeden niebieski drugi czerwony.Na niebieskim leciutro się ciśnienie zmniejszy w trakcie włączania spręzarki ale na czerwonym idzie w góre aż dojdzie do chyba do 25 atmosfer albo do 2,5 atmosfery i się wtedy sprężarka wyłączy, dodatkowo na czerwonym zegarze ta wskazówka bardzo silnie drga w sumie czuć to na całem karoserii.Mechanik powiedział że klime rozłącza zawór ciśnieniowy , dlatego że robi się za wysokie ciśnienie że względu prawdopodobnie na zatkany osuszacz.Pare groszy takie cudo kosztkuje i wolałbym wiedzieć że to napewno to . Co jest dziwne że po nocnym postoju jak załącze klime to chodzi nawet z 10 min i jest zimno w kabinie , jak dodam dużo obrotów to się wyłączy.Co o tym sądzicie?