Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner, Yamaha, RX-V620RDS, cisza w głośnikach

25 Maj 2007 16:19 1559 3
  • Poziom 10  
    Witam!

    Sygnały audio z tunera dochodzą do
    sterowanego cyfrowo modułu regulacji dźwięku
    (3xCS3310) ale na jego wyjściu jest cisza.
    Przełączniki źródeł audio które są sterowane
    tą samą magistralą funkcjonują ok,
    ale kiedy zmieniam wzmocnienie -
    na tej samej magistrali - cisza.
    SYgnał MUTE jest nie aktywny - na dodatek nie
    można nim sterować.

    Amplituner nie trzyma też ustawień-
    1.po włączeniu zasilania (wtyczka) świecą się
    wskażniki trybu PROLOGIC , DSP
    wejście DVD, program MOVIE THEATHER1
    nie pamięta tez stacji.
    2. po właczeniu z stanu STANDBY - amplituner
    pamięta stacje, żródło audio
    ale zawsze świeci sie wskaznik DSP.

    Wszystko zaczęło się właśnie od pnk2,
    po kilku dniach znikął dżwięk..

    Wymieniłem podstarzały kondensator pamiętający,
    sprawdziłem RESET - jest ok

    Może ktoś dysponuje schematem?????
    -Posługuje się schematem z innych modeli.
    Nie wiem też co mogę wycisnąć z trybu
    diagnostycznego.

    Odwdzięczę sie punktami za pomoc w rozwiązaniu problemu.
    Zaczynam już tracić nadzieję, że to nie procek..
  • Poziom 11  
    Mam schemat do RX-V620RDS > priv
  • Poziom 12  
    ja bym poszedł droga czemu mute nie działa. Raczej watpie czy to procek bo bys chyba w ogole nie właczył ampa.
  • Poziom 10  
    Przeszukujac forum na temat uszkodzen w amplitunerach yamaha
    mozna znalezc posty w ktorych pisza, ze pomimo uszkodzenia procka
    wiekszosc funkcji moze dzialac (np.wyswietlacz..)