logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta muzyczna Creative X-Fi XtremeMusic-pinologia ?

pawelcb33 26 Maj 2007 16:18 2984 5
REKLAMA
  • #1 3923247
    pawelcb33
    Poziom 24  
    Ocena: 124
    Witam, niedawno kupilem karte SB X-Fi music, ma ktos moze albo wie gdzie mozna bylo by znalesc rozpiske pinow do podlaczenia panelu zewn. i wewn. bo karty z panelami troche duzo kosztuja.
    I ostatnie, da sie dokupic taki panel bo na allegro niewidzialem tego.
  • REKLAMA
  • #2 3924545
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Panele są w sklepie na stronie Creative'a. Na Allegro można czasem wyrwać używany, ale i tak tanie nie są. Jeżeli chodzi o samoróbki i podłączenie panelu nie-Creative - nikomu się chyba jeszcze nie udało. Wielu próbowało - a to problem z odłączaniem tylnych gniazdek po wetknięciu słuchawek, a to mikrofon wpięty pod panel nagrywa za cicho albo wcale.
    Co do pinoutu, mógłbyś podać ciut więcej szczegółów (chociażby DOKŁADNY model karty) - jeżeli gniazdko jest białe, 10 pin to pinout jest tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic745700.html
    .
  • REKLAMA
  • #3 3925055
    pawelcb33
    Poziom 24  
    Witam,
    Nazwa karty to Creative X-Fi XtremeMusic, z audigy raczej niebedzie pasowalo bo tu jest wiecej pinow.
    Jeszcze tak z ciekawosci, na zdieciu zaznaczylem na czerwo (u gory) gniazdka, wiesz co mozna pod nie podlaczyc.
    Na innych kartach w prawym gornym rogu karty jest duzy czarny element, tu tego niemam jest miejsce na wlutowanie chyba tego( chyba jakies diody) wiesz co to jest bo mnie to zastanawia.
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej.
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być.
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3926080
    pawelcb33
    Poziom 24  
    Wielkie dzieki za stronke, jest tam troche tego i to bedzie chyba nawet to.
    Masz odemnie pomugł
    Proszę edytować ostatni post i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!

Ps. Proponuję przed wysłaniem postu nacisnąć przycisk "Pisownia".
    TONI_2003
  • #6 4157925
    djkwaku
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam

czy moze mi ktos pomoc ? co dokladnie i gdzie podlaczyc ....

bo nie czaje zabardzo z tego "schematu" co gdzie podlaczyc :D

mam obudowe z panelem sluchawki i mix z przodu i ten kabelek standardowy dla kart zintegrowanych i chcialbym to przerobic zeby mi z tego sound blastera sciagalo dzwiek :)

oczywiscie mowa o X-Fi Music Extrime

Ps. czy tyl;ko ja tak mam ze jak podlacze mikrofon do tej karty to sa szumy na kanale 2 i 3 ?
REKLAMA