Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z centralnym zamkiem VW Passat 1997 TDI

Prezesteam 30 May 2007 00:22 3305 10
    Prezesteam
    Level 2  
    Witam kupiłem Passata B5 z 1997r wersje komfort z pełną elektryka (centralny, domykanie szyb, itp) i mam problem z tylnymi lewymi drzwiami a mianowicie siłownik od centralki otwiera drzwi a nie zamyka. Proszę o rade co z tym fantem zrobić z góry dziękuje
    pablo_doctor
    Level 12  
    otwiera czy nie zamyka - co dokladnie masz na mysli.
    Najlepiej opisz krok po kroku. Ja mialem przypadek ze jak zamykalem auto od srodka przyciskiem na panelu to wszystkie zamki z wyjatkiem lewego tylu sie zamykaly a lewy tyl zamykal sie i po okniecalej sekundzie sie otwieral.
    Prezesteam
    Level 2  
    witam opisuje krok po kroku:
    wkładam kluczyk przekręcam i zamykają sie wszystkie drzwi oprócz tylnych za kierowcą
    czasami za drugim lub trzecim razem one się też zamkną ale to jest rzadkością.
    przy otwieraniu niema problemu otwierają sie wszystkie
    pozdrawiam
    anusek
    Level 16  
    rozbierz tapicerke i lej WD 40 po zamku i silowniku powinno poprawic sytuacje
    MARKY266
    Level 16  
    a ja sądzę,że kończy Ci się krańcówka w drzwiach zamka,niestety jest wbudowana w kasetę,miałem taki problem w Golfach 4,Octawii.

Zasada jest prosta,moduł widzi otwarte drzwi więc nie zamyka tych drzwi,czasami mikro przełącznik w kasecie zadziała prawidłowo,więc drzwi się zamkną,oczywiście może być uszkodzony siłownik,proponuję podjechaćdo kogoś kto ma sprzęt do diagnozy np.Vag lub Vas,wtedy bez problemu potwierdzi się przyczyna usterki.
    adamjur1
    Level 41  
    A moze coś sie trze mechanicznie- zanieczyścił się jaiś element prowadzący i sie haczy ?
    Pozdr.J.
    guard10
    Level 28  
    Witam podłącz go pod vwtola i sprawdż czy nie uwalona jedna z szyny can notoryczne w tych rocznikach.Sprawdż dokładnie przewody.Miłej zabawy
    MARKY266
    Level 16  
    szyna Can w roczniku 1997-ciekawe.............
    Zmacio
    Level 26  
    Kolega Dyzio 1 ma rację, że są zimne luty w tych siłownikach. Może być również objaw zawieszania się silniczka (trafione szczotki i raz działa, a raz nie). Z jednym i drugim przypadkiem miałem do czynienia kilka razy.