Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

radiowy sterownik zamka centralnego w astrze f 92

mapetas 30 May 2007 09:33 1440 4
    mapetas
    Level 2  
    jestem posiadaczem astry f 92 r. z fabrycznym sterownikiem zamka centralnego. Niedawno dokupiłem sobie radiowy sterownik co centralnego , pojechałem do mechanika on mi go podłączył i wszystko działało ok. Aż na gle zamek zaczął szaleć. Okazało sie że na 99% uległ uszkodzeniu fabryczny sterownik zamka. Ten radiowy tez ma funkcje sterowania siłownikiem tylko nie jestem pewien jak go podłączyć w mojej astrze a niechciałbym znowu tracić pieniążki na elektryka. Poniżej przedstawiam schemat tego sterownika radiowego, są tam napisane kolory ale nie jestem pewien czy one odpowiadają kolorom w moim asterixie 92?pomóżcie...

radiowy sterownik zamka centralnego w astrze f 92radiowy sterownik zamka centralnego w astrze f 92
    pir1
    Level 14  
    Stosujesz układ fabryczny - sterowanie siłownikami.
    W lewym przednim słupku (w dolnej części) jest sterownik fabryczny.
    Odcinasz go i podłączasz następująco:
    niebieski do czarnoczerwonego;
    zielony do czarnożółtego;
    czerwony do czerwonego (zasilanie);
    czarny do brązowego;
    brązowy do brązowobiałego;
    biały do brązowoczerwonego.
    Pozostałe przewody możesz podłączyć do instalacji wg schematu (np. kierunki - czarnobiały i czarnozielony w wiązce w lewym dolnym progu samochodu).
    mapetas
    Level 2  
    wczoraj podłączyłem wszystko wg opisu i zonk...niechce działać zamek. W tej kostce co szła do sterownika fabrycznego został jeden czarny kabel do którego nic nie było podłączone?do wszytskich pozostałych szedł kabel wg opisu. Niewiem, może znacie jeszcze jakieś rozwiązanie?
    Anonymous
    Anonymous  
    pir1
    Level 14  
    Sprawdź może, czy ten sterownik jest wogóle sprawny.