logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingston Data Traveler II Plus - jak naprawić odmowę dostępu?

pakuz 31 Maj 2007 18:22 2675 9
REKLAMA
  • #1 3940127
    pakuz
    Poziom 14  
    Mam pendrajwa kingston data traveler II plus.
    Do dziś chodzil nalezycie, a teraz jak chce wejśc do niego klikam dwa razy lewym myszy i wyskakuje mi odmowa dostepu.
    Moge wejść klikając prawy, a potem eksploruj, ale to nie tak przeciez ma wyglądać.
    Może ktoś wie co sie dzieje? Jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 3940768
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sprawdź czy nie masz na nim pliku autorun.inf.
    Jeśli jest to go skasuj.
  • REKLAMA
  • #3 3940787
    pakuz
    Poziom 14  
    Sprawwdziłem - nie mam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3940872
    syriuszblack
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    A włączyłeś pokazywanie plików ukrytych? Najlepiej go sformatuj.
  • REKLAMA
  • #5 3940889
    pakuz
    Poziom 14  
    Pliki ukryte włączone. Słyszałem że formatowanie pendrajwów to nienajlepsze rozwiązanie. Podobno dziwne rzeczy sie z nimi potrafią potem dziać. A jakim programem go formatować ?? Bo pen ma system plików FAT jak bede go formatował z XP to nada mu NTFS (nie ma tam możliwości wyboru systemu plików). nie jestem pewien ale to chyba nie jest najlepsze dla pena??
  • #6 3940909
    syriuszblack
    Poziom 22  
    Jak nie ma jak jest? Musi być, u mnie jest.
    Formatowanie nic im nie robi tylko formatuj na FAT16.
  • #7 3941012
    pakuz
    Poziom 14  
    Zwracam honor jest FAT i FAT32
  • Pomocny post
    #8 3941061
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3941076
    syriuszblack
    Poziom 22  
    Pewnie, że nie. Jak formatujesz na FAT(16) to zawsze jest ok,można tak formatować wszystko co na pamięci flash jest... Łącznie z kartami pamięci.
  • #10 3941785
    pakuz
    Poziom 14  
    Pen został sformatowany i działa nienagannie. Pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada pendrive Kingston Data Traveler II Plus, który wcześniej działał poprawnie, lecz obecnie przy dwukrotnym kliknięciu lewym przyciskiem myszy pojawia się komunikat odmowy dostępu. Możliwe jest jednak otwarcie urządzenia poprzez kliknięcie prawym przyciskiem i wybranie opcji eksploruj. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie obecności pliku autorun.inf i jego usunięcie, jednak plik ten nie występował na nośniku. Poradzono włączenie wyświetlania plików ukrytych oraz sformatowanie pendrive’a. Pojawiły się obawy dotyczące formatowania, zwłaszcza zmiany systemu plików z FAT na NTFS w systemie Windows XP, co może być niekorzystne dla pamięci flash. Ostatecznie potwierdzono, że formatowanie na system plików FAT16 lub FAT32 jest bezpieczne i nie powoduje uszkodzeń pendrive’a. Po sformatowaniu urządzenie działa poprawnie i problem odmowy dostępu został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA