Orientuję się, że nie wszystkie silniki 3 fazowe można podłączyć do instalacji 230 V. Nie wiem tylko jak je rozróżnić. Czy mógłby mi ktoś pomóc ?

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepankory wrote:Orientuję się, że nie wszystkie silniki 3 fazowe można podłączyć do instalacji 230 V. Nie wiem tylko jak je rozróżnić. Czy mógłby mi ktoś pomóc ?
pankory wrote:Orientuję się, że nie wszystkie silniki 3 fazowe można podłączyć do instalacji 230 V. Nie wiem tylko jak je rozróżnić. Czy mógłby mi ktoś pomóc ?
jaga134 wrote:Kolega w ogole wie co pisze ?kondensator dobiera sie do mocy silnika, w szkole ucza ze pojemnosc tego kondensatora = 60pierwiastkow z mocy silnika, kondensator dodatkowy dobiera sie doswiadczalnie, w zaleznosci od rodzaju obciazenia silnika i dolacza rownolegle do kondensatorea roboczego (tego wyliczonego ze wzoru) tylko na czas rozruchu. I nie jest to zaden specjalny kondensator, tylko tzw. silnikowy, przeznaczony do pracy z pradem przemiennymi ,czesto z izolowana obudowa..Jak to zrobić?Podlącz jedną fazę bezpośrednio do 230V,drugą przeż kondensator,taki specjalny duży,niestety nie pamiętam pojemności,a do trzeciej fazy też kondensator,taki sam.ale wlącz go tylko na moment rozruchu.Silnik powinien ruszyć.Ale to jest tylko czysta sztuka dla sztuki.Lepiej kupić silnik jednofazowy.Bywają takie o mocy 2,2kW
vcc wrote:A jaka jest rezystancja poszczególnych uzwojeń, i czy silnikiem da sie przekręcić ręką, bo być może pompa się zatarła.
robokop wrote:Dlaczego nie wszystkie ? Z popularnych silnikow przystosowanych do pracy w sieciach 230/400V mozna wszystkie o mocy powiedzmy do 2,2kW, ze wzgledu na dopuszczalne obciazenie fazy. Potrzebne tylko beda dwa kondensatory, roboczy i dolaczany na chwile rozruchowy.
Przepraszam za brak polskich znakow, chwilowo sila wyzsza.
PainKiller_2007 wrote:
no ok ,ale czy można też to samo zrobić z silnikiem tylko 3-fazowym ?
bo 230/400 to znaczy ze działa na sieci 1-fazowej i 3fazowej .
może pytanie banalne ale nie znalazłem na nie jasnej odpowiedzi .
niema dostępu u siebie do "siły" a silniki jednofazowe są znacznie droższe od ich odpowiedników 3-fazowych .[nie mówię tu o przystosowanych na 1 i 3 fazy ]
muszę zrobić tak zwaną "trazegę" a silnik 3fazowy [z np. wszystkimi 6-ioma wyprowadzeniami w puszce ]
byłby tańszy ?,
wiem że wtedy byłby słabszy niż na trzech fazach ,
ale chyba niema co przepłacać ?